Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Csigabi!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

  • Introduction – An introduction to the project.
  • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
  • Community portal – The portal for community members.
  • User options – including the 'Babel' extension, to set your language preferences.
  • Contents – The main help page for editing and using the site.
  • Project chat – Discussions about the project.
  • Tools – A collection of user-developed tools to allow for easier completion of some tasks.

Please remember to sign your messages on talk pages by typing four tildes (~~~~); this will automatically insert your username and the date.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards! Matthew Beta (talk) 10:27, 19 January 2013 (UTC)

Magyar cimkézésEdit

Szia! A fogalmakat magyarul kell megcímkézni. Kecskedágát javítottam. --Joeyline (talk) 21:49, 19 January 2013 (UTC)

Akkor majd mikor egy magyar szerkesztő megtalálja ezt a Wikidata-adatlapot, a hu labelt beírja majd magyarul az add meg a cimkét felirat helyére. Mint pl itt: Q2664615, ahol csak az új magyar lapot adtad hozzá, de nem cimkézted meg. --Joeyline (talk) 22:11, 19 January 2013 (UTC)

Szia! Néhány perce jöttem rá, hogy különböző nyelveken is föl lehet címkézni a wikidata-törzseket. Most láttam, hogy te ezt már megtetted Révfalu esetében. Köszi! --Rakás (talk) 21:29, 29 September 2014 (UTC)

Szia! Nagyon bosszantó, hogy amikor 8, meg 20 azonos nevű tétel (megye) közül kell címke alapján kiválasztani a helyeset, Neked oktvetlenül valami cirkalmas leírást kell odabiggyeszteni! Pedig épp elég odafigyelést meg időt igényel anélkül is, hogy két szerkesztés közt állandóan visszaírogatod. --Rakás (talk) 20:10, 31 July 2018 (UTC)

Deletion RequestEdit

For your deletion request you should first merge the items so there is no interwikilink left on the deleted item before requesting a deletion. --Sk!d (talk) 11:50, 20 January 2013 (UTC)

Q3421219Edit

Köszi! --Pallerti (talk) 19:31, 20 January 2013 (UTC)

Sibata TojoEdit

Ezt is köszi! :-) --Pallerti (talk) 13:31, 22 January 2013 (UTC)

Látod! :-) Most én is egy kicsit többet nyüzsgök itt, meg a huwikin az új cikkek között keresem ami még nincs összekapcsolva, hogy kitanulmányozzam a rendszert. --Pallerti (talk) 13:36, 22 January 2013 (UTC)

KérdésEdit

Te akartad! :-) Miért van az, hogy ha itt szerkesztünk, akkor az a huwikiben anon szerkesztésként jelenik meg? Szerintem ez problémás a járőrözésnél, mert az anon szerkesztésekre szűrt FV-ben így nehéz kimazsolázni a tényleges anon szerkesztéseket a wikidatás szerkesztések közül (amik mostánában többségben vannak). --Pallerti (talk) 13:53, 22 January 2013 (UTC)

Igen így van, de nem ez a probléma, nem jól fogalmaztam: Ha az FV kezdőlapján a zöld dobozban lévő hasznos hivatkozásokban a "járőrőknek" sorban rákattintassz az anonim szerkesztésekre, akkor ez egy úgynevezett "hideu" szűrővel (regisztrált szerkesztők elrejtése) az anon szerkesztéseket mutatná meg. De a wikidata bevezetése óta, berakja ide az összes wikidata szerkesztést az anoneditek mellé/közé. Emiatt átláthatatlanná vált ez a járőrszempotból fontos szűrés. --Pallerti (talk) 14:22, 22 January 2013 (UTC)
Kieg: persze azt tudom, hogy nem Te fogod tudni megoldani, de én azt sem tudom, hogy kinek, meg hová kellene jelezni a problémát. Ez most huwiki, vagy wikidata probléma? Az adminüzenőn a wikidata szálban már felvetettem, sőt printscreent is töltöttem fel, de nem tudott senki válaszolni (vagy aki tudna, nem olvasta). --Pallerti (talk) 14:28, 22 January 2013 (UTC)
Majd alkalomadtán Binárist kellene megkérdeznem, ő biztosan tudja a választ. --Pallerti (talk) 09:52, 23 January 2013 (UTC)

Más -----> jut eszembe, ne felejtsük majd el Binárist megtámogatni! --Pallerti (talk) 09:55, 23 January 2013 (UTC)

Írtam Binárisnak. Remélem ő tud megoldást. --Pallerti (talk) 17:31, 24 January 2013 (UTC)

Q3635274Edit

-) Itt most még kétszer is ütköztünk mert már a requests for deletionst is kitöltöttem, amikor láttam, hogy már nincs is meg a lap. --Pallerti (talk) 19:42, 24 January 2013 (UTC)

Segítség kérésEdit

Nem tennéd meg – ha van kedved, hogy kiegészíted az alábbi lapokat a más néven információval?

Majd leírom egy nem nyilvános felületen, hogy én miért nem tudom megtenni. --Pallerti (talk) 19:55, 24 January 2013 (UTC)

Akkor szerintem nem értettem, hogy ez, hogy működik. Azt hittem, hogy itt meg lehet adni, ha egy személy (tárgy, fogalom más néven is ismert). Azt nem tudtam, hogy ez link lesz és a redir lapra mutat. Az a baj, hogy ki sem tudom próbálni erről a gépről, mert nem nyitja meg szerkesztésre. Akkor, hagyd, majd a másik gépemen kikísérletezem, hogy mi is ez. --Pallerti (talk) 20:48, 24 January 2013 (UTC)
Nem új linket akartam, hanem van a felső szekcióban egy olyan, hogy Nincs más név megadva. Jobbra ettől van a szerkesztés gomb, de nekem a magyar felületen nem működik. Minden más nyelven igen, de a magyaron nem. Ha a felületedet átkapcsolod angolra, akkor a Louise Piëchnél láthatot, hogy az angol megfelelőhöz beírtam (Also known as:) Louise Porsche.

Az angolt, németet mindegyiket tudom szerkeszteni, de a magyar felületet nem. A magyaron kizárólag csak a cimkét tudom szerkeszteni, sem a leírást, sem a más névent sem linket nem tudok hozzáadni. Úgy csinálom kínomban, hogy megadom a magyar felületen a magyar cimkét (mert ez meg), aztán átkapcsolok angolra és ott pedig hozzáadom a huwiki linket (vagy amelyik hiányzik). Persez oda kell figyelnem, hogy nehogy véletlenül az angol felületen adjam meg a magyar cimkét. Nem egyszerű az élet itt. (...bocs, hogyha elgépelések vannak, minden szót aláhúz pirossal a böngésző és káprázik tőle a szemem)--Pallerti (talk) 21:04, 24 January 2013 (UTC)

Már nálam is! Felmásoltam egy lebutított portable Chromeot és ezzel megy! Másra ugyan nem tudom használni, de jó így – a FF-ban wikizek, a Chromebna, meg WD-zek! :-) --Pallerti (talk) 21:17, 24 January 2013 (UTC)

...és persze, hogy megint ütköztünk :-) --Pallerti (talk) 21:19, 24 January 2013 (UTC)

RE: TranslateWikiEdit

Thank you. --Vivaelcelta (talk) 10:40, 20 February 2013 (UTC)

Czár RichárdEdit

Szia! Ezt ma hoztad létre, de már az angol wikin volt szócikke ezért ez felesleges. Célszerű ezt előtte ellenőrizni. További jó munkát! - Csurla (talk) 16:12, 5 May 2013 (UTC)

És az ilyen üres szócikket célszerű törlésre jelölni. Megtettem. Csigabi (talk) 16:17, 5 May 2013 (UTC)

A törlést is intézem, oda sem kell duplikutám. - Csurla (talk) 16:18, 5 May 2013 (UTC)

Mindenesetre a törlést nem úgy kell intézni, hogy az előtted levő aláírását is bemásolod, mert abból adódnak a félreértések. Csigabi (talk) 16:33, 5 May 2013 (UTC)

Látom itt is osztod az észt. Egy köszönöm, hogy észrevetted vagy valami hasonló az véletlenül sincs. - Csurla (talk) 17:36, 5 May 2013 (UTC)

A WD-n közel 12 ezer szerkesztésem van. Tudod, hogy ebből hány duplikátumot szűrtem ki? És tudod, hogy ezekből egyszer sem okítottam senkit, hanem megoldottam magam és szabályosan törlésre jelöltem a duplikátumot? További jó szerkesztést! Csigabi (talk) 17:43, 5 May 2013 (UTC)

Ezért mind tisztelet, mert sok munka kell hozzá. Egyébként én is ezt teszem jó pár duplikátumot jelöltem már törlésre. Most azért szóltam, mert te készítettél duplikátumot. A sok szerkesztésben mindenképp benne van, hogy néha hibázik az ember. Én örülök, ha szólnak nekem, mert akkor arra jobban figyelek. További sikeres munkát! - Csurla (talk) 17:51, 5 May 2013 (UTC)

Rendben, akkor mostantól fogva szólok neked. Csigabi (talk) 18:01, 5 May 2013 (UTC)

AdminshipEdit

Hello, would you be interested to be an admin in this project? You have been active here and made many deletion requests. I could nominate you if you're interested. --Stryn (talk) 07:07, 6 May 2013 (UTC)

+1 Legoktm (talk) 22:07, 6 May 2013 (UTC)
I've started it here: Wikidata:Requests for permissions/Administrator/Csigabi, please add your comment there after Candidate acceptance. Good luck! --Stryn (talk) 16:06, 7 May 2013 (UTC)

Congratulations, Dear Administrator!Edit

Deutsch | English | español | français | italiano | Nederlands | português | русский | +/−

 
An offering for our new administrator from your comrades... (our gift is better than the one at Commons or Meta)

You have your gun; now here's your badge: {{User admin}}/{{#babel:admin}} and {{Admin topicon}}. Enjoy!

Csigabi, congratulations! You now have the rights of administrator on Wikidata. Please take a moment to read the Wikidata:Administrators page and watchlist related pages (in particular Wikidata:Project chat and Wikidata:Administrators' noticeboard), before launching yourself into page deletions, page protections, account blockings, or modifications of protected pages.

Please feel free to join us on IRC: #wikidata-admin @ irc.freenode.net. If you need access, you can flag someone down at #wikimedia-wikidata @ irc.freenode.net. You may find Commons:Guide to adminship to be useful reading, although it doesn't always completely apply here at Wikidata. You may also want to consider adding yourself to meta:Template:Wikidata/Ambassadors, and to any similar page on your home wiki if one exists. (WT:Wikidata/Wikidatans on En-WP.)

Please also add/update the languages you speak to your listing at Wikidata:List of administrators. Again, welcome to the admin corps!

Vogone talk 18:23, 14 May 2013 (UTC)

Thanks for all the votes and support. Csigabi (talk) 18:36, 14 May 2013 (UTC)

Nagyon gratulálok! Kitartást és jó munkát kívánok! --Joeyline (talk) 21:53, 14 May 2013 (UTC)

Congratulations, Excellency! :) --Burumbátor (talk) 22:04, 14 May 2013 (UTC)

Congratulations and good work! --Rlevente (talk) 06:14, 15 May 2013 (UTC)

Thanks a lot. Csigabi (talk) 06:40, 15 May 2013 (UTC)

Gratulálok! --Pallerti (talk) 09:42, 15 May 2013 (UTC)

Congratulations! - Csurla (talk) 19:28, 15 May 2013 (UTC)

Csatlakozom. --Vadaro (talk) 20:05, 15 May 2013 (UTC)

Gratula! - Hujber Tünde (talk) 20:49, 15 May 2013 (UTC)

Szintén gratulálok! --Sphenodon (talk) 21:17, 15 May 2013 (UTC)

Gratulálok én is!--Pataki Márta (talk) 22:32, 15 May 2013 (UTC)

Éljen, éljen, éljen!!! OsvátA (talk) 07:47, 16 May 2013 (UTC)

Köszönöm szépen. Csigabi (talk) 06:34, 16 May 2013 (UTC)

Üres lapEdit

Szia! Nem tudom, ilyenkor mit kell csinálni, de találtam egy üres lapot, a Q1165156 számút. Azt hiszem, ez az én hibámból jött létre, mert amikor még régen létrehoztam egy lapot, nem tettem bele interwikit, és ezt csak pár napja vettem észre, és amikor összelinkeltem az angol változattal, akkor átkerült abba a címe, ez meg üres lett. Itt van valami azonnali törlés procedúra vagy neked kell szólni ilyenkor? :) Alensha (talk) 22:23, 24 May 2013 (UTC)

Hiba jelzéseEdit

Szia, találtam egy hibát, a Társalgóban leírtama részleteit. Tudsz intézkedni a továbbiakról? Köszönöm. --Rlevente (talk) 06:07, 25 May 2013 (UTC)

Fönícia művészeteEdit

Szia, ezt a kettőt hogyan kell összevonni?

Köszi --Rlevente (talk) 20:21, 6 June 2013 (UTC)

Trója (egyértelműsítő lap)Edit

Szia! Ez szerintem vandál: http://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q225476&action=history Próbáltam visszaállítani az utolsó még helyes állapotra, de mivel közben ütközés lépett fel (egyes elemeket már máshova bekötöttek), így nem engedte. Rendet tudnál tenni benne? --Joeyline (talk) 23:11, 7 June 2013 (UTC)

Kiszedett egy csomó nyelvi változati elemet az összekapcsolt listából, többek között a magyar lapot is. A huwikin vettem észre, hogy nincs interwikije a mi lapunknak, azután kezdtem utánanézni. --Joeyline (talk) 12:27, 8 June 2013 (UTC)

Éppen erről beszélek, lásd a szakaszcímben is. --Joeyline (talk) 13:14, 8 June 2013 (UTC)

Aham... És nem csak nálunk van így, úgy látom, hogy a május 22-én kiszedett többi elem se lett hozzáadva a másik laphoz! Lehet, hogy kellene egy 3. WD-adatlap? Amin a vegyesek lennének iw-ként összekötve? --Joeyline (talk) 14:58, 8 June 2013 (UTC)

Fordítási malőrEdit

Szia, nézz már rá légyszíves a vitalapomra. Nem tudom, ezt hogyan lehetne javítani, a lényeg az, hogy mindkét wikidata lap magyar leírása: "férfi" és az automatikus link ajánlásnál nem látszik, melyik éppen, ami kéne. Valamit nyilván javítani kéne. Laszlovszky András (talk) 12:25, 26 February 2014 (UTC)

Köszi, így már egyértelmű lesz. Azért jelentett problémát, mert ha hozzáadom a tulajdonságot (nem), akkor a "férfi" beírására feldobja a lehetőségeket és nem látszik, hogy kettő is van belőle, ami az angolban nem ugyanaz. Magát a wikidatás lapot meg nem néztem meg, hogy biztosan férfi-e a férfi, mert eszembe se jutott. Laszlovszky András (talk) 12:47, 26 February 2014 (UTC)

Én mindig kiválasztottam a "férfi"-t, a többit nem is néztem. Talán az volt a baj, hogy ezeknél az ókori személyeknél nem nagyon van ott, hogy "ember" volt az illető? Persze feljön az ajánlás, hogy a "férfi" használandó, ezért (is) nyomtam gond nélkül arra. Csak az nem derül ki, hogy a kiválasztott nem a Q6581097, hanem a másik férfi, a Q8441 lett, mert ott már nem látni a Q-t. Bár őszintén szólva ha ott van, akkor se tűnt volna fel, hogy más a száma, mint amit az előző ablakban láttam. Laszlovszky András (talk) 13:19, 26 February 2014 (UTC)

Wikidata-elemek "formája"Edit

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy van-e konszenzus arra vonatkozóan, hogy a Wikipédián egyértelműsítő szócskát tartalmazó címeknél a Wikidata-címben is maradhat az egyértelműsítő szócska, vagy az a törekvés is a WD-n, hogy a WD-címből a magyarázó sorba kerüljön ez az egyértelműsítő szócska (én eleve azt a megoldást követem, amit te, hogy az egyértelműsítő szócska a magyarázó sorba kerül, azonban a kérdést most a QR-kódok legyártása miatt látom fontosnak, legalábbis amit tudok a QR-kódok legyártásával kapcsolatban, azaz hogy állítólag a WD-elem címéből generálódik). Köszönettel: --Sphenodon (talk) 22:30, 28 February 2014 (UTC)

Szia, nagyon szépen köszönöm a válaszod, mert így ebbe tudok „kapaszkodni”. :) --Sphenodon (talk) 20:50, 1 March 2014 (UTC)

Egyértelműsítő lapok kapcsolatai más wikikkelEdit

Hopp', még egy kérdéssel fordulnék még hozzád, mert az imént láttam meg ezt az esetet! Yera a magyar wikin levő hu:Levendula (egyértelműsítő lap)-ot (Q15217313) átkapcsolta a Q6502503 azonosítójú elemhez, amihez az angol wikin levő en:Lavender (disambiguation) van kapcsolva. Én ezt hirtelen visszacsináltam, de elgondolkoztam rajta; egyelőre meggyőztem magam, hogy a kettő nem ugyanaz, mert nem ugyanaz a hangalak, hiába hasonló a jelentés, de egy kicsit bizonytalan vagyok még. Azt hiszem, nem ugyanarról a dologról van szó, még ha van átfedés is a növény révén a két lap között. Melyik a helyes állapot? (Yerának majd közvetítem a válaszod, ha esetleg az ő eljárása bizonyulna a nem megfelelőnek.) Köszönettel: --Sphenodon (talk) 21:20, 1 March 2014 (UTC)

Köszönöm! --Sphenodon (talk) 22:04, 1 March 2014 (UTC)

Q15951876Edit

Szia, egy a magyar Wikipédián frissen regisztrált szerkesztő hozta létre a Q15951876 elemet, mely összekapcsol egy magyar lapot egy malgas lappal, ami semmiképpen sem passzol. Először figyelmetlen voltam, mert azt hittem, hogy nem új elemet hozott létre, hanem a magyart kapcsolta a meglévő elemhez, ezért a magyart lecsatoltam, de aztán láttam, hogy új elemet hozott létre, s egyszerre kapcsolta hozzá az új elemhez mindkettőt, így a saját szerkesztésemet visszavontam. Most tanácstalan vagyok, hogy mi legyen ezzel az elemmel, mert lehet, hogy a magyar lapnak kellhet egy elem, de lehet, hogy nem (hogy a malgas lapnak kellhet-e, arról nem tudok nyilatkozni). --Sphenodon (talk) 16:16, 16 March 2014 (UTC)

Köszi! Tényleg nem értem, egyáltalán miért csinálnak ilyen szerkesztést egyes emberek, hacsak nem abból fakadóan, hogy még örömet okoz számukra az ilyen hülyeség, azaz még nem nőtt be a fejük lágya. :/ --Sphenodon (talk) 16:38, 16 March 2014 (UTC)

Circinisis (Q5121369)Edit

Never merge different ranks. Move site links if necessary. Please undo this merge. --Succu (talk) 06:27, 23 June 2014 (UTC)

Disambiguation template on hu.wikipediaEdit

Hi, I write you because I see that you are also administrator on hu.wikipedia. Is possible to add <includeonly>__DISAMBIG__</includeonly> on hu:Sablon:Egyért? (see this page for detail, so it's easy to check if a page is a really disambiguation page and last but not least is automatically filled :) Thanks --ValterVB (talk) 09:21, 26 July 2014 (UTC)

Thanks a lot. --ValterVB (talk) 09:53, 26 July 2014 (UTC)

Merge-project requiring language skillsEdit

Dear Wikidatan,

Even though Wikidata phase 1 (replacing interlanguage by Wikidata) is officially finished, there are still a lot a duplicate items that should be merged. Projects to list possible duplicates (and therefore possibles mergers) have been started by users such as Pasleim with User:Pasleim/projectmerge and Ivan A. Krestinin with User:Ivan A. Krestinin/To merge. Those bot-generated lists do however contain quite some false positives and therefore still need a human eye to decide whether to merge or not.

Since you are an administrator on Wikidata with knowledge of the Hungarian language, User:Ivan A. Krestinin/To merge/huwiki might use your help. As said, it lists couples of WD items that might possibly be merged. If you are already involved in these projects or not interested, I am sincerely sorry for bothering you.

With kind regards, FakirNL (talk) 23:38, 27 July 2014 (UTC)

KösziEdit

Megcsinálom. - Csurla (talk) 18:50, 20 October 2014 (UTC)

Törlés helyett átirányításEdit

Szia Csigabi! Szeretnék egy kis segítséget kérni tőled! Ma meglepődtem, mert amikor egyesítettem két lapot (Q5196663 = en:Cut flowers és Q1576780 – de:Schnittblume), utána nem törlésre jelölődött a nagyobb számú, hanem átirányítás készült belőle (úgy rémlett, hogy a merging gadget-ben az az alapértelmezett állapot, hogy törlésre jelöl az egyesítés után, de lehet, hogy rosszul emlékeztem, s mégiscsak pipálgatni kellett volna; sietősen csináltam, lehet, figyelmetlen voltam). Ezután külön törlésre jelöltem az RfD-n, de BeneBot észlelte, hogy van átirányítás, s kipipálta a jelölésemet, és az elem nem lett törölve (Wikidata:Requests_for_deletions/Archive/2014/12/14). Nem tudom, hogy én hibáztam-e, vagy van, amit nem vettem észre, vagy valamiről nem tudok. Mindenesetre bizonytalan vagyok, töröltetni kellene-e vagy sem a Q5196663 elemet. Megkérhetlek, hogy megnézed ezt nekem? Köszönettel: --Sphenodon (talk) 01:52, 14 December 2014 (UTC)

Ejha, értem és köszönöm! :) --Sphenodon (talk) 10:25, 15 December 2014 (UTC)

Why?Edit

Hello. I'm creating all mushers who participated in one of the Iditarod races (one of the most important in the world) so we can have complete lists of participants (see 1998 Iditarod (Q18577458) for exemple). Some of them have wikipedia articles, some don't but we need these entries to have exploitable data from the races (Notability 3). I'll then do the same for the other major sled dog races (Yukon Quest (I already did some), la Grande Odyssée, etc.). --Harmonia Amanda (talk) 20:57, 17 December 2014 (UTC)

Ah I understand your question, you linked with some of my tonight creations, when I don't have already linked with the relevant races (so it seems like the item exists without any links). I just have to create all of the mushers participating in a race before i can use QuickStatements to complete it with no problem. The items shouldn't be unlinked more than a few minutes. --Harmonia Amanda (talk) 21:01, 17 December 2014 (UTC)

(357439) 2004 BL86Edit

Nem tudtad volna kivárni azt a 3-5 percet, amíg berakom? Muszáj volt neked csinálni? Misibacsi (talk) 18:05, 23 January 2015 (UTC)

AkurgalEdit

Szia. A Q423840 számú, dewikis Akurgal (Lagaš)-t át kéne tenni a Q2498550 Akurgal lapra. Régebben ki lehetett törölni a wikilinket és én is meg tudtam csinálni, de most nem megy. Köszi. Laszlovszky András (talk) 10:09, 1 February 2015 (UTC)

Köszi. Én egyáltalán nem látok olyat, hogy "több fül". Csak itt a vitalapnál látok ilyet, de cikknél nem. Laszlovszky András (talk) 10:36, 1 February 2015 (UTC)

Így már megvan, köszi. Nem mindig világos, melyik segédeszköz mire való, és a beállításokban se nagyon bűvészkedtem még. Laszlovszky András (talk) 13:34, 1 February 2015 (UTC)

BorgatyaEdit

While I don't come here wanting to revert your block, I will say that blocking a user that you were involved in a dispute with is inappropriate, not to mention you barely stayed within the imaginary 3RR. --AmaryllisGardener talk 14:00, 12 February 2015 (UTC)

Adrien de GerlacheEdit

Szia! Miért írtad be az iskolái közé a belga antarktiszi expedíciót? (Látom, közben ki is törölted.) - Hujber Tünde (talk) 19:50, 20 February 2015 (UTC)

Bocsi, a laptöriből úgy láttam, hogy te írtad be, aztán a következő szerkesztéssel kitörölted. Furcsálltam is... - Hujber Tünde (talk) 20:05, 20 February 2015 (UTC)
Erre csak annyit tudok felelni: Áá. /Akartam még ide írni egy szmájlit, de itt a Wikidatán minden máshogy működik: nem ismeri fel a kapcsos zárójelbe tett sima zárójelet, se a D betűt. Még jó, hogy megnéztem előnézettel, mert a kapcsoszárójeles D betű hatására törlésre akarta volna jelölni a vitalapod. Nem csoda, ha a laptöriben is rosszul láttam a szerkesztéseid. :) / - Hujber Tünde (talk) 20:23, 20 February 2015 (UTC)

EducatorEdit

Szia! A Kategória:Magyar pedagógusok commons megfelelője a Educators from Hungary. A Category:Teachers by country is átirányításra került.--Szenti Tamás (talk) 18:15, 26 February 2015 (UTC)

ProtectionsEdit

Hi Gabi! I noticed you protected a few items. If only one user is edit warring, don't protect it, just take action against the user. I am going to unprotect these pages, until an issue involving numerous users arises. Cheers, --George (Talk · Contribs · CentralAuth · Log) 16:52, 5 March 2015 (UTC)

Per IRC discussion, those protections were in fact justified because it takes more than one user to edit war. But still, please ask one of us next time instead of doing the protections yourself.--Jasper Deng (talk) 18:16, 5 March 2015 (UTC)

@Jasper Deng: Understood. I'll do as suggested. --Csigabi (talk) 18:25, 5 March 2015 (UTC)

LeírásEdit

Szia, a leírás rovatban a személyek nemzetiségét is be kell írni? Néhány helyen kihagytam, de pótolom, ha kell. Üdv: --Tulipanos (talk) 20:36, 10 March 2015 (UTC)

Igazad van, pótlólag beteszem. A hétvégén írt, wd-hoz kapcsolt cikkeimnél pótoltad a cimkét, leírást. Ebből tanultam meg, hogy mit is kell csinálni valójában. Üdv: --Tulipanos (talk) 15:48, 11 March 2015 (UTC)

VárosrészEdit

Jó ötlet, elrakom magamnak. De csak ismerkedek a végre valahára megszületett eszközökkel, amikkel külön progamozás nélkül lehet tömegesen lekérdezni és feltölteni. Ebben az akcióban csak töröltem azt a tucatnyi állítást, ami községnek sorolt be más dolgokat. Nem akarok egyedi szerkesztéseket végezni majd, hanem szépen ömlesztve tolok majd fel egész adatbázisokat. Például a megyékkel és járásokkal már ezt csináltam, tetszik, ahogy ez a cucc nem végzi el a felesleges módosításokat, vagy legalábbis nem terheli az FV-t.

Két dolgot nem látok. Az egyik, hogy a QuickStatements hogyan tud törölni állításokat. A másik, hogy jól értem-e, hogy az AutoList (és az AL2) nem valós idejű adatokból kérdez le; azért vélem így, mert a változtatásaim eredményét nem látom a pár perccel későbbi újabb lekérdezéskor.

Peyerk (talk) 12:43, 11 March 2015 (UTC)

Essl-díjEdit

Szia, javítani kellene, tudnál segíteni? Az Essl-díj (Q991366) valójában Essl Művészeti Díj és a német Essl Art Award CEE megfelelője. Üdv:--Tulipanos (talk) 16:59, 11 March 2015 (UTC)

@Tulipanos: összevontam a két szócikket. Te magad is meg tudod csinálni, a jobb oldali "Több" legördülő menüben. --Csigabi (talk) 17:03, 11 March 2015 (UTC)

Hungarian spellingEdit

Hi Csigabi, I need some help over at enwiki regarding the spelling of the Romanian-born Hungarian tennis player Ilka Csoregi/Csöregi/Csőregi. I've seen Hungarian language sources with all three spellings, so could you maybe enlighten me how her surname really is spelt? Jared Preston (talk) 05:01, 13 March 2015 (UTC)

Hi @Jared Preston: In many cases her name is spelled as Csoregi only because most of the keyboards don't have the letter "ö". According to the Hungarian language press in Romania she is Ilka Csöregi (see e.g. here). Anyway, I will ask the guys at the sports portal of huwiki. --Csigabi (talk) 08:38, 13 March 2015 (UTC)

OK, a colleague of mine at enwiki came across this tweet from the Hungarian Tennis Association, also spelling it Csöregi. Thank you too for your help in looking! Jared Preston (talk) 10:53, 13 March 2015 (UTC)

@Jared Preston: I am happy that my version is confirmed. Actually Csőregi sounds a bit strange in our language though in the Hungarian phone directory I found several of them.

Another question. How can I have access to the IRC channel of WD admins? I guess many past issues could have been avoided had I been able to consult. Cheers. --Csigabi (talk) 11:17, 13 March 2015 (UTC)

To be honest with you, I have no idea what IRC is or how it works. Never used it and don't know if special software is required or how it's accessed. Jared Preston (talk) 11:47, 13 March 2015 (UTC)
@Jared Preston, Csigabi: You'll need an Q10417670, though web-based solutions do exist. Ask me if you need further assistance.
Do note that by default, your IP address is exposed to the public on the network. It is advised to request a cloak before joining any public channels (the admin channel would be fine to join immediately, since it's private only to admins and other trustable people, but not #wikidata or #wikipedia, for example) - by that, I mean to see m:IRC/Cloaks.--Jasper Deng (talk) 06:01, 17 March 2015 (UTC)

@Jasper Deng: where do I find the admin channel? The link on WD:AN takes me to #wikidata. --Csigabi (talk) 07:55, 17 March 2015 (UTC)

The channel is invite-only, so you will have to first register with NickServ (type /msg NickServ help register) before you can be let in.--Jasper Deng (talk) 15:35, 17 March 2015 (UTC)

Foglalkozás: vágó (P1040)Edit

Szia! Tudnál segíteni, hogy ez az állítás legyen Czakó Juditnál? Nekem nem megy... csak a települést engedi.. Fauvirt (talk) 21:16, 13 March 2015 (UTC)

@Fauvirt: Most jó? Szerintem a P1040-et nem személy, hanem film esetében kell használni. --Csigabi (talk) 21:22, 13 March 2015 (UTC)

Ez igen jó kérdés... a külföldi leírások alapján igazad lehet... akkor viszont itt is ugyanazokat a magyar címkéket kéne hozzáadni, mint amik a P1040-nél vannak... a Montázs az valami egészen más (nem is értem, hogy a robot ezt honnan vette?)! Egyet értesz? Fauvirt (talk) 21:38, 13 March 2015 (UTC)

Ízlelgettem a két a fogalmat... nem tudom, mi a különbség a Q és P között, de

Q237893
német: Filmschnitt
Bearbeitung und Strukturierung von aufgenommenen Ton- und Bildmaterial zu einem fertigen Film
Más néven: Film EditingWischblendeMontage
angol: film editing
Hát ez nem montázs, annyi szent! mielőbb ki kéne venni a hu:Montázs-t! Ezt a létrehozó bot vagy akik interwikizték nagyon összekutyulták... Össze vissza van benne (szócikkek szintjén) minden: általában a vágás folyamata-fogalma, de van benne egyértelműsítőlap-féleségtől elkezdve a szerelésig minden...
a P1040
német: Cutter
Person, die die Einstellungen eines Filmes durch Schnitt in eine Reihenfolge bringt
Más néven: Film EditorSchnittmeisterMonteurSchnitt
angol: film editor
person who worked with the raw footage, selecting shots and combining them into sequences to create a finished motion picture
Más néven: picture editor Edited by
ez viszont egyértelműen az, amit én keresek, azaz az a személy, aki a filmek vágásával foglalkozik... ez hajjaj-helyzet.... Fauvirt (talk) 22:13, 13 March 2015 (UTC)
ez én voltam, csak mostanság folyton kidob a rendszer... Fauvirt (talk) 22:15, 13 March 2015 (UTC)

Mindenesetre Czakó Juditnál már rendben van: Q7042855 :o) - Köszönöm, nélküled nem jöhetett volna össze! Fauvirt (talk) 22:27, 13 March 2015 (UTC)

kérdésEdit

Szia! Rátaláltam a wikidatára, elkezdtem szerkeszteni. Elkezdtem mostanában gondolkodni azon, hogy mi az értelme az egésznek? Nem jól tudok angolul, ezért a wikidatáról szóló angol leírást nem értem. Annyit ki tudtam venni a dologból, hogy emberek és gépek is szerkeszthetik. Gondolom a gépi szerkesztés egyszerűbb és gyorsabb. Tehát a másik kérdésem az, mi értelme a kézi szerkesztésnek?--Szenti Tamás (talk) 14:02, 28 March 2015 (UTC)

@Szenti Tamás: Szia, én is felfigyeltem arra, hogy nagyon aktív vagy, és ez jó dolog. A Wikidata értelme az, hogy ez létesít kapcsot az egyes nyelveken megírt szócikkek között. Mivel számos információ (születési adat, évszám, koordináta, foglalkozás stb.) minden nyelven ugyanazt jelenti, a kapcsolaton túlmenően egy adatbázist jelent, amelyet az egyes nyelvi Wikipédiák felhasználhatnak. A gépeket is emberek működtetik, ezért az emberi beavatkozást nem lehet kiküszöbölni. Én például kézzel szeretek dolgozni. A sok ismétlődő adatot automatizálva könnyebb felvinni, de rengeteg olyan feladat van, amit nem érdemes vagy nem lehet automatizálni. --Csigabi (talk) 16:12, 28 March 2015 (UTC)

Köszönöm! :)--Szenti Tamás (talk) 17:32, 28 March 2015 (UTC)

Nstab-mainEdit

Kérlek hozz létre egy MediaWiki:Nstab-main/hu lapot. Szerintem a Tétel lenne a legmegfelelőbb. Itt vannak a többiek, [1]. --JulesWinnfield-hu (talk) 10:44, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: szia, ez már létezik "Szócikk tartalommal". --Csigabi (talk) 10:52, 6 April 2015 (UTC)

Nem létezik, csak átveszi az általánost. Itt más kell, létre kell hozni, ahogy az angolt is. --JulesWinnfield-hu (talk) 10:53, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: ez nálam létezik, és maximum átírhatom, de újra nem tudom létrehozni. --Csigabi (talk) 10:58, 6 April 2015 (UTC)

Ahogy itt láthatod, nincs. Létre kell hozni. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:00, 6 April 2015 (UTC)

Szerintem más füled van, create vagy valami. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:04, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: Képet itt nem tudok küldeni, de ezt látom:

MediaWiki:Nstab-main/hu
< MediaWiki:Nstab-main
Szócikk

Ha beírom ezt a nevet, egyből erre az oldalra vezet. Ugyanezt látom kijelentkezve is, de akkor még szerkeszteni sem tudnám. Te mit látsz? --Csigabi (talk) 11:06, 6 April 2015 (UTC)

Én is ezt látom, de kell legyen egy Create füled. Próbáld átírni. Úgy is a létrehozáshoz jutsz. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:08, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: Nincs Create fülem. Ha adsz egy email címet, küldök képernyőképet, ha szükséges. Kétségtelen, hogy nem ugyanazt látom a MediaWiki:Nstab-main/hu-nél, mint pl a MediaWiki:Nstab-main/cs-nél. --Csigabi (talk) 11:12, 6 April 2015 (UTC)

Akkor írd át simán Tételre. Ezzel itt jön létre, translatewikist nem bántja. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:14, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: Kész. Itt kavarodás volt a Translatewikivel. Most már itt is ugyanaz látom, amit a MediaWiki:Nstab-main/cs esetében. --Csigabi (talk) 11:17, 6 April 2015 (UTC)

Köszönjük. Én tudtam. Ez volt a teendő. Csak nekem más a felület. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:18, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: Nincs mit. Ha tudtad, miért nem azt mondtad? Hiszen rögtön az elején azt mondtam, hogy át tudom írni... A felületed nem más, pont azért néztem meg kilépve is, hogy összehasonlítsam. --Csigabi (talk) 11:21, 6 April 2015 (UTC)

Akkor azt tudtam rosszul, hogy más a felület. Úgy tudtam, ilyenkor van egy Create fül, illetve, hogy az Edit helyett azt írja, hogy Create. Nekem nincs Edit, és amíg nem létezik a lap, History sincs, például itt MediaWiki:Nstab-main/sk. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:29, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: A vicces az, hogy nem is lehet Create fül, mert innen veszi, itt pedig Edit van. Ez MediaWiki hiányosság. --Csigabi (talk) 11:31, 6 April 2015 (UTC)

És itt, hu:MediaWiki:Nstab-main? Igaz, itt más a két lap abszolút neve. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:35, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: Bizony. Ez ezt használja. --Csigabi (talk) 11:39, 6 April 2015 (UTC)

Akkor innen volt a félreértés. A Wikidata többnyelvű, a huwiki egynyelvű, és ezek szerint vannak ilyen különbségek. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:42, 6 April 2015 (UTC)

@JulesWinnfield-hu: Szerintem itt nem a nyelvekkel van a gond, hanem az, hogy a Wikidatában rossz modult használnak. Egyetlen nyelven sincs Create, csak Edit. --Csigabi (talk) 11:45, 6 April 2015 (UTC)

Szerintem azért, mert a többnyelvűben ugyanúgy hívják, mint a translatewikiben, az egynyelvűben meg másképp. De nem tudom. --JulesWinnfield-hu (talk) 11:49, 6 April 2015 (UTC)

Michel RocardEdit

Szia! Tegnap, M. R. cikk sokadik szerkesztése közben megjelent egy angol nyelvű figyelmeztetés a vezető infobox-szal kapcsolatban, amivel nem tudtam mit kezdeni, mert el kellett mentenem a szerkesztésemet. Ma reggel meglepődve láttam, hogy az ibox plusz állítást hoz: katonaság, algériai háború. Ez abszolút valótlan állítás, sehol nem írnak ilyet Rocard-ral kapcsolatban.

Járt Algériában hivatalos kiküldetésben államigazgatási pénzügyi ellenőrként és írt egy híressé vált beszámolót, aminek pozitív hatása lett, mert sokak életét mentette meg az éhhaláltól a franciák által létrehozott algériai gyűjtőtáborokban. Üdv: --Tulipanos (talk) 07:41, 15 June 2015 (UTC)

Re:Férfi, mint nemEdit

Oh, köszönöm... akkor ezért volt először piros és csak amikor újból a mentésre nyomtam mentette el... ezentúl igyekszem erre figyelni. Fauvirt (talk) 14:14, 11 July 2015 (UTC)

bot változtatásEdit

Szia! Ha egy szerkesztő teszi simán visszaállítom, de mivel egy botról van szó, ami nagyobb galibát is olozhat, fordulok hozzád. erről a változtatásról van szó - ha jól látom a paramèter leírásánál, amire lecserélte a bot (Facebook ID (P2013)), akkor az személyekre alkalmazandó, márpedig a 'Liza, a rókatündér' egy film - de abban sem vagyok biztos, hogy az eredeti megoldás jó volt... Mi ilyenkor a teendő? Üdv, Fauvirt (talk) 07:32, 1 August 2015 (UTC)

@Fauvirt: Én úgy látom, az előző változat nem vitt sehová, ezért hagynám. Csigabi (talk) 16:58, 1 August 2015 (UTC)

KépaláírásEdit

Szia, tudsz segíteni jelezni a WD-fejlesztőknek, hogy módosítani kellene a Képaláírás (P2096) tulajdonság viselkedését? Előzmények:

Köszönöm. --Rlevente (talk) 20:09, 23 September 2015 (UTC)

@Rlevente: Szia, ehhez most valószínűleg nem lesz időm. Biztosan észrevetted, hogy az utóbbi időben kevesebbet vagyok jelen. Ez a téma több odafigyelést igényel, ha most belefognék, nem tudnám megfelelően figyelemmel követni. Csigabi (talk) 11:38, 24 September 2015 (UTC)

Segítség kérés (Huszárik Zoltán)Edit

Szia! Ezt te vissza tudod vonni? Éééés esetleg elmagyarázni az orosz illetőnek, hogy Nagy Anna bár Huszárik Zoltán (elismert) gyermekének anyja, se nem volt a felesége, se nem volt az élettársa?... Nagyon szépen köszönöm előre is, ha... Fauvirt (talk) 23:29, 12 October 2015 (UTC)

Közben most látom, hogy ez teljesen fals a ru.wiki-n... tudsz esetleg valakit, aki a magyar szócikk alapján (amit egyébként maga Huszárik Kata lektorált) egy kicsit legalább helyre tudná pofozni? Fauvirt (talk) 23:33, 12 October 2015 (UTC)

@Fauvirt: Kész. Csak szólj, ha szükség van rám. Csigabi (talk) 06:53, 13 October 2015 (UTC)

Köszönöm! A ru.wiki-s dolgot meg azt hiszem alkalomadtán földobom a fordítási kocsmafalon. Fauvirt (talk) 09:48, 13 October 2015 (UTC)

@Fauvirt: A ruwikin írtam a szócikk vitalapjára. Csigabi (talk) 10:56, 13 October 2015 (UTC)

MergeEdit

Fogalmam sincs, hogy kell mördzsölni, különösen, miután mindkét wikidata lapon van egy huwikilink. Pasztilla (talk) 14:30, 23 January 2016 (UTC)

LeírásEdit

Szia! Persze, nem tudtam, köszi hogy szóltál. Kemenymate (talk) 17:52, 20 February 2016 (UTC)

Minek ez a kapkodás?Edit

Szia! Nem tudom, miért nem lehet három percet hagyni az embernek, hogy megcsinálja a wikidatáját az általa feltöltött szócikknek. Gyakran előre csinálom, most, a Budapesti Nemzetközi Vásár kapcsán nem, de három perccel a szócikk létrejötte után elkezdtem kitöltögetni az adatokat (https://www.wikidata.org/wiki/Q23038592), most meg jól nem tudom hozzáadni a szócikket. Pasztilla (talk) 10:20, 12 March 2016 (UTC)

Pasztilla: a BNV szerkesztési összefoglalójába ezt írtad: Csonk, lehet fejleszteni. Nos én fejlesztettem, nem érdemlek lecseszést. Különösen, ha tudnád, hogy hányan trehánykodják el a Wikidata hozzáadását, akik után csak próbálok takarítani, de nem érem utol magam soha. Tanulság, hogy először a linket kell hozzáadni, csak aztán kitölteni. Megoldásként merge-ölöm a két bejegyzést. Csigabi (talk) 10:45, 12 March 2016 (UTC)

Kösz a mördzsölést. Pasztilla (talk) 10:58, 12 March 2016 (UTC)

Két azonos lapEdit

Szia. Van két azonos lap, a Q134944 és Q20719495. Az utóbbiban cikkek sincsenek és egy bot hozta létre. Egyesíteni kéne őket, ha időd engedi, gondolom, admin kell hozzá, de ha nem, akkor se tudom, hogy kéne. Laszlovszky András (talk) 12:04, 18 March 2016 (UTC)

Megcsináltam, amit mondtál, de a mentés után nem történt semmi. Nem tudom, hogy csak idő kell a megjelenéshez, vagy tényleg nem egyesült, mindenesetre egyelőre a közreműködéseimben sem látom, hogy bármit csináltam volna a lappal. Laszlovszky András (talk) 12:53, 18 March 2016 (UTC)

Hát ez nem egy növény, hanem egy fosszilis nyálkahal. Mindegy, akkor oda szúrom be a most írandó cikket, ahol a többi is van, a másik meg üres marad. Amúgy köszi a segítséget. Laszlovszky András (talk) 13:12, 18 March 2016 (UTC)

Akkor viszont a cikkeket kéne szétválogatni? Az elsőbe a Tullimonstrum, a másikba meg a Tullimonstrum gregarium címűeket? Laszlovszky András (talk) 13:39, 18 March 2016 (UTC)

Köszi. Akkor egyelőre beteszem a többi közé az enyémet. Laszlovszky András (talk) 14:13, 18 March 2016 (UTC)

szia! én is találtam takarítás közben két lapot, ami szerintem ugyanarról a személyről szól, a Q2031868 és a Q2978406. megnéztem, amit Andrásnak írtál, de nekem ez elég ijesztően hangzik, ránéznél légyszi? köszi :) Alensha (talk) 07:52, 19 March 2016 (UTC)

Szia, Alensha: Ez könnyű volt. Csigabi (talk) 07:55, 19 March 2016 (UTC)

Köszi! Alensha (talk) 08:02, 19 March 2016 (UTC)


Hát szerintem az a hozzáállás abszolúte téves. Egyszer önmagában a pontosság miatt, mivel a Tullimonstrum cikkek a nem nevével készültek, a T. gregariumok viszont a fajnévvel. Addig nincs is technikai probléma, csak elvi, amíg csak egy faj van a nemben. De abban a pillanatban, ahogy a típusfajtól eltérő fajt írnak le, borul a bili. Mindegy, én most épp azt próbáltam elérni, hogy legalább a közvetlenül fölérendelt taxon és a lap neve jó legyen (a nemé a nemnév, a fajé a fajnév). A fajnál viszont nem tudtam a fölérendelt taxont kijavítani (most a fajnév a faj közvetlen fölöttese), hiába írtam be a nem lapjának nevét, nem dobta ki a mentési lehetőséget. Laszlovszky András (talk) 15:46, 19 March 2016 (UTC)

PS: tárgytalan, végül sikerült. Laszlovszky András (talk) 15:48, 19 March 2016 (UTC)

kar egyértekEdit

Szia! Lehet, hogy igazad van, de egyelőre nem értem, hogy a 2 "kar" karaktersort tartalmazó egyértlap egyesítését miért vontad vissza? Sajna csak létrehozás után vettem észre, higy màr van ilyen... attól, hogy a külföldi mozaikszavak és kifejezések nincsenek rajta (tőlem akár lehetnek is), az egyértelműsítő funkció miatt ugyanaz más nyelven, de mondd, ha szerinted másképp van, vagy elrobtottam vmit... Fauvirt (talk) 13:35, 29 March 2016 (UTC)

Szia, Fauvirt: ugyanazért nem való a Kar (Q23649273) a Kar (Q258056)-ba, amiért például a Q1215493 sincs a Diary (Q400773)-ban. Az egyértelműsítő lapok WD-bejegyzéseit ezért sokkal nehezebb megfeleltetni. Fogalmakat meg lehet feleltetni egymásnak, karaktersorokat értelmetlen, mert csak félrevezető kapcsolatokat kapunk. Csigabi (talk) 14:13, 29 March 2016 (UTC)

...pedig azt hittem, hogy az egyértlapok a karakterazonosság alapján keletkeznek... de ahogy gondolod... asszem legközelebb ráhagyom ezt inkább másra... :o) Azért köszönöm a választ! Fauvirt (talk) 14:20, 29 March 2016 (UTC)

MördzsölésEdit

Szia! A múltkor mondtad, hogy lehet mördzsölni, de én nem találok semmi ilyesmit. Lehetséges, hogy ez jogosultság kérdése? Pasztilla (talk) 13:57, 31 March 2016 (UTC)

Csak Olvasás és Laptörténet és figyelőlista-csillag, meg egy lenyíló fülecske, ami alatt improved search az egyetlen opció. Pasztilla (talk) 13:59, 31 March 2016 (UTC)
megvan! Pasztilla (talk) 14:11, 31 March 2016 (UTC)

Pasztilla közben küldtem neked egy mailt. Az alapján találtad meg? Csigabi (talk) 14:13, 31 March 2016 (UTC)

Jaja, válaszoltam is. Ki kellett pipálnom egy checkboxot a beállításaimban. Pasztilla (talk) 11:26, 9 April 2016 (UTC)

Pasztilla Na most a frászt hoztad rám. A fenti üzeneted ma írtad, de nekem volt egy érzésem, hogy már olvastam valahol, és arra gondoltam, hogy megvalósult a déjá vu, vagy meghülyültem. Aztán ráébredtem, hogy e-mailben már tíz napja megírtad ugyanezt. Csigabi (talk) 11:33, 9 April 2016 (UTC)

CímkeEdit

Szia! Köszönöm a segítséged, de én is meg tudom csinálni. :) Csak próbálok valami rendszert vinni a dologba, hogy gyorsan végezzek vele, de így belekavarsz. :( Kemenymate (talk) 18:05, 12 July 2016 (UTC)

CímkeEdit

Szia! Az összes busznál van, miért csak ez az egy helytelen? Az mitől jobb megoldás, hogy két elemnek is ugyanaz a neve? Kemenymate (talk) 09:31, 28 September 2016 (UTC)

Az oké, de a többinél miért jó ha benne van a címkében is? Kemenymate (talk) 09:35, 28 September 2016 (UTC)

Mivel minden létező helyen csak bekavarna a munkánkba, így inkább "nem érek rá". Bocsi. Kemenymate (talk) 09:37, 28 September 2016 (UTC)

Ne aggódj, nem fogom, ha ilyen útmutatókat találtak ki az okosok, akkor biztos, hogy így a jó. : )Kemenymate (talk) 09:41, 28 September 2016 (UTC)

Itt egy lista, hogy még hol van "rossz" címke: hu:Szerkesztő:Kemenymate/Budapest busz Ha jól számolom, 42 darab (+3 villamos). Egyébként meg tudnád mutatni nekem, hogy ezeket az útmutatókat merre találom? Elhiszem hogy ez áll benne, csak szeretném tanulmányozni, hogy aztán be tudjam tartani. :) Kemenymate (talk) 19:38, 28 September 2016 (UTC)

II. Puzur-Assur asszír királyEdit

Szia. A huwikin csináltam egy ilyen című cikket, de se a huwikiből nem tudom összekapcsolni az idevaló lappal, se itt nem találja a magyar wiki cikkét. Nem tudom, mi ez. Tudsz erről valamit? Laszlovszky András (talk) 21:22, 2 October 2017 (UTC)

Bocs, tárgytalan. Rájöttem. Laszlovszky András (talk) 21:24, 2 October 2017 (UTC)

RequestEdit

Hello.

Could you create the article en:Architecture of Azerbaijan (Republic of Azerbaijan) in Hungarian, just like the article hu:Japán építészete which you uploaded?

Thank you.

31.200.13.171 14:29, 26 February 2018 (UTC)

Small translation requestEdit

Hello, I see you speak Hungarian. I was wondering if you can translate "village in China" and "village in Indonesia". It is for updating descriptions. Thanks in advance. Artix Kreiger (talk) 13:47, 27 February 2018 (UTC)

@Artix Kreiger: Hi. The translations: "falu Kínában" and "falu Indonéziában". Good luck. Csigabi (talk) 13:54, 27 February 2018 (UTC)

hate to bother you again but also "rural commune in Morocco"? Thank you so much Artix Kreiger (talk) 02:37, 1 March 2018 (UTC)

@Artix Kreiger: no worries. I consulted someone who is really familiar with administrative divisions. He confirmed my translation of "község Marokkóban". In our language we do not distinguish between rural communes and town communes, therefore the literal translation of "falusi község Marokkóban" would be understood but it sounds tautological. Csigabi (talk) 11:26, 1 March 2018 (UTC)

@Artix Kreiger: Of course if there are town communes in Morocco then it makes sense to distinguish. In such case they would be "falusi község Marokkkóban" and "városi község Marokkóban" respectively. Csigabi (talk) 11:56, 1 March 2018 (UTC)

Just making sure, falusi község Marokkkóban can be used for both, but városi község Marokkóban can be used for "town communes"? Yeah I have to admit, the differences between town and village, in the US, is a muddy mess since it varies from State to State. It also seems to be unclear and tautological not just in the US. I'll just use "falusi község Marokkkóban". Thanks anyway. Artix Kreiger (talk) 20:40, 1 March 2018 (UTC)

@Artix Kreiger: I am sorry if I was not clear: falusi=rural. I would recommend using this word to make a distinction only if both "rural commune" and "town commune" exist in Morocco. Otherwise "község Marokkóban" would adequately describe "rural commune in Morocco". Csigabi (talk) 21:02, 1 March 2018 (UTC)

Szőnyi KatóEdit

Szia! Már volt wd-lapja. Rakás (talk) 16:57, 28 July 2018 (UTC)

ThanksEdit

for causing an edit conflict and crashing my script. I appreciate that really.... Steak (talk) 18:25, 15 August 2018 (UTC)

Are you doing this by purpose? Steak (talk) 19:45, 16 August 2018 (UTC)

CategoryEdit

Hello.

Can you create the supplementary en:Category:Military history of Azerbaijan in Hungarian Wikipedia just like hu:Kategória:Magyar hadtörténet? hu:Kategória:Azerbajdzsán háborúi should be categorized with that category.

Kindest regards, A2D2 (talk) 14:21, 28 April 2019 (UTC)

Admin inactivityEdit

Hello! Unfortunately, you have not made the required 5 admin/property creator actions in the last six months, and per WD:A your admin rights were removed. Thanks for your service in the past. --Rschen7754 01:08, 4 July 2019 (UTC)