Open main menu

User talk:Edoderoo

About this board

Previous discussion was archived at User talk:Edoderoo/Archive 1 on 2015-12-29.

Te750iv (talkcontribs)

Hi, where did you get this from? It's wrong. Please check for possible similar mistakes.

Edoderoo (talkcontribs)

This comes from nl-wiki, where it is in a sub-cat of "America" because of the US-stock-exchange. As the "country of origin" was not filled, but the "country" was filled instead, it got filled. In my logic, a company should have "country of origin" instead of "country" filled in, the script didn't skip this item.

Te750iv (talkcontribs)

Thanks. "Country of origin" might be better than just "country" for companies, don't know. But automatically adding "country of origin" to company items only based on a certain stock exchange category (or list) seems a bad idea in general to me. Please note the explicit intro at en:Category:Companies listed on the New York Stock Exchange (…"there are also companies from many other countries").

Edoderoo (talkcontribs)

For my script, this is a kind of exceptional case too, and often I spot them later on, as I look after all of the edits, but this one I must have missed.

Reply to "bot edits, country of origin"
Agaath (talkcontribs)

en Park met rosarium en koepel (Q17602897)

Beste Edo dit zijn twee wikidata over hetzelfde onderwerp. Zou jij er 1 van kunnen maken? Liefst met de naam Rosarium Boskoop. Mvg Agaath

Mbch331 (talkcontribs)

Ik heb ze samengevoegd. Op Help:Merge staat uitgelegd hoe je dit eventueel zelf kunt doen in de toekomst.

Reply to "Rosarium Boskoop (Q56395686)"
Mbch331 (talkcontribs)

Ik snap deze bewerking van jouw bot, alleen is hij niet correct. Dit is een samengesteld artikel (gaat zowel over de band als het album). Ik weet zo niet een betere P31. Kan je eens kijken of je iets kan verzinnen om je botje op dit punt te verbeteren (zodat deze niet een "foutieve" P31 toevoegd). Als het veel werk gaat worden, dan zou ik het niet doen. Volgens mij zijn er relatief weinig van dit soort artikelen.

Edoderoo (talkcontribs)

Dat is feitelijk een inconsequentie in de categorie-structuur.Het album staat in <bands uit land>, waar je bands zou verwachten. Daaronder hangen ze bandleden, singles, albums, muziekinstrumenten en lievelingsgerechten van de bandleden. Als je dan gaat kijken wat er allemaal in de categorie "Nederlands persoon" staat, dan schrik je je wild. Landen, rivieren, gerechten, en inderdaad, heel veel personen.

Maar in dit specifieke geval zit het probleem er vooral in, zoals je al aangeeft, dat het artikel gaat over een band en een album met dezelfde naam. Dan is die edit eigenlijk niet eens zo fout. Maar artikelen horen niet te gaan over meer dan 1 onderwerp. Een artikel gaat of over een band, of over een album. En kan dus eigenlijk niet in beide categorieen zitten. Daarmee klopt het dat je de edit van mijn bot snapt, want die kijkt naar de categorie. Zelfs met de hand had ik die edit nog wel gedaan. Met gefronste wenkbrouwen, dat dan weer wel.

Reply to "Unifaun"
Multichill (talkcontribs)

Loopt op en op zie ik dat je veel bewerkingen aan het doen bent. Dat zijn volgens mij veel kleine bewerkingen op verschillende items waarbij de query service al die items opnieuw moet inladen. Kan je die wellicht even op pauze zetten en kijken of het een positief effect heeft? Alvast bedankt.

Edoderoo (talkcontribs)

Die lag gaat al de hele week op en neer, terwijl mijn bot al bijna vier jaar actief is. En ik tel zo 12 andere bots / gebruikers op dezelfde pace, dus mijn bot stopzetten gaat een verschil van 2-3% op het totaal hooguit maken. En hoelang wil je 'm dan uit hebben, want vorige week ging de lag nog 1,5 dag door toen mijn bot uit stond, en toen ik m weer aan zette, gebeurde er in eerste instantie helemaal niets. De dagen daarna ging die inderdaad weer omhoog, en terug, ik krijg steeds meer de indruk dat niemand weet wat er aan de hand is, of wat ze moeten doen, en dan maar wat in de rondte gaan wijzen. Vorige week vrijdag was het commentaar "het is toch maar in het Nederlands", dan is je bot blijkbaar minderwaardig. Je kunt natuurlijk ook eens echt meters maken, en de toolserver een dagje uitzetten. Maar ik krijg ook een beetje de indruk dat niemand er grip op heeft, en het vooral geen geld mag kosten. Tot vorige week was ik van mening dat Wikidata het project van de toekomst was, maar wat ik de afgelopen week allemaal heb gehoord doet mij het ergste vrezen, en zakt dat hele Wikidata straks door de hoeven.

Multichill (talkcontribs)

Het is blijkbaar al geprobeerd. Je reageert wel heel fel, dat is helemaal niet nodig.

Edoderoo (talkcontribs)

Zo vind ik het niet nodig om alle problemen steeds in mijn schoenen te schuiven. Iedere keer dat dat toch weer wordt gesuggereerd, kalft mijn geduld weer een beetje meer af, en na vorige week is dat inderdaad hele hard gegaan. Ik heb er net als iedereen de godganse dag last van dat geen query werkt, en voor mij is het onbegrijpelijk dat "de oplossing" toch iedere keer weer bij mij wordt gezocht.

This post was hidden by 105.112.45.36 (history)
Reply to "Lag loopt op"
Multichill (talkcontribs)

Hoi Edo, is wat beperkt qua informatie. Het zou beter zijn als je vermeld wat je precies aan het toevoegen bent en waar het op is gebaseerd. Zie bijvoorbeeld deze bewerking.

Edoderoo (talkcontribs)

Je kunt geen bron opgeven bij een omschrijving, dat is "probleem" no. 1. Jij vergelijkt nu het toevoegen van een property met het toevoegen van een omschrijving. Wellicht moet je mij een voorbeeld geven van hoe het dan wel moet, want ik denk dat het niet kan.

Daarbij zijn er heel erg veel wikidata-items met veel te weinig properties, soms maar twee (P31=Q5, P106=wetenschapper). Dan zet ik met deze run inderdaad de omschrijving op "wetenschapper" of "onderzoeker", veel meer is er op dat moment niet van te maken. Je kunt ze ook allemaal leeg laten, zodat de komende 100 jaar niemand meer informatie krijgt in het zoekscherm. En dat is voor mij nu net de reden om die omschrijving bij ieder item gevuld te hebben: dat je bij het opzoeken van een persoon/item aan de korte omschrijving kunt zien wie nu de politicus is, wie een wetenschapper en wie een sporter.

Ik heb vrijdag gemerkt dat er wat weerstand tegen zulke omschrijvingen zijn, en dat de Engelstaligen dan liever hebben dat het Nederlands geen omschrijving heeft. Zelf heb ik liever dat de Engelstaligen zich niet met talen bemoeien die ze niet spreken. De oorzaak van al het gedoe was een issue met de WDQS-server, die vrijdag een lag van 6 uur had, en niemand wist waar dat door kwam. Dan is de simpelste oplossing blijkbaar alle bots die je zelf zinloos vindt verbannen, dan hoef je verders ook niet naar oorzaken te zoeken. Dat werd al snel een zinloze discussie vrijdag, die in een half uur uitliep op "jammer dat de omschrijvingen in het Nederlands zijn" en "die gebruiker voegt toch geen kwaliteit toe". Eigenlijk kom jij nu met hetzelfde, maar ik kan ook niet meer informatie geven bij alle wetenschappers die twee properties in het systeem zijn gekiept het afgelopen jaar. Voor mij is het een voorbeeld van het SISO-model. Shit in-Shit out. Als al deze wetenschappers ooit nog een land van herkomst krijgen, zal ik zeker mijn scripts er op aanpassen die omschrijving nog uit te breiden. Maar dat zal nog niet meevallen, want dat land van herkomst is zelfs met de hand vaak nergens uit af te leiden, de database-links van de items verwijzen vaak alleen naar een universiteit waar zo'n persoon onderzoek doet. We zullen het wat mij betreft dan vooral moeten doen met de data die we hebben. Ik snap wel dat al die items zijn aangemaakt, want die zitten weer gekoppeld als auteur aan alle wetenschappelijke artikelen die de afgelopen paar jaar in Wikidata zijn gezet.

Reply to "Bewerkingssamenvatting politici"
The-Pope (talkcontribs)

You just put 2 Australian rules footballers (John Nicholls and Robbie Flower) into the World Gold Hall of Fame. Whatever list or system you're using, please stop and double check it. Seems like a bunch of boxers too. Stop!

The-Pope (talkcontribs)

It's actually 100s of errors. And tennis players too.

Edoderoo (talkcontribs)

Yeah, i see I used a wrong category ... it will keep me busy for another hour to revert all that. Thanks for letting me know.


The-Pope (talkcontribs)

you never fixed them all.

Edoderoo (talkcontribs)

I noticed that others had been reverting too, and I've done a lot by then, until I didn't find anymore myself. Do you know of a certain range/group, then I can have another look.

Reply to "World Golf Hall of Fame errors"

Alexandra Fusai (Q468226), error in claim

4
Rar (talkcontribs)

Difference between revisions is said to be about doubles ranking (right), but there is singles in the claim (wrong). Correct this (and maybe similar claims) please.

Edoderoo (talkcontribs)

Yes, you are right, and there will be about 300 similar claims. I'll fetch them to correct them with a script later this week.

Edoderoo (talkcontribs)

I have now fixed the mistake for future import/adds, the repair script is being written as well.

Edoderoo (talkcontribs)
Reply to "Alexandra Fusai (Q468226), error in claim"
Sarvathi (talkcontribs)
Reply to "Translation request"
Sam Vimes (talkcontribs)

Someone used the Esperanto label for a female badminton player badminton player (Q13141064) as the Dutch description, which your bot then took over and transferred to quite a few players (eg Carolina Marín (Q457594), Sofia Macsali (Q57881770). I've now fixed the Dutch description at the original item, is it possible for your bot detect this (or alternatively provide a list of players where it added the description "volanludistino") and update the errors? Thanks in advance for any help!

Edoderoo (talkcontribs)

Yes, I can amend my script and probably fix many of them automatically. Thanks for letting me know.

Edoderoo (talkcontribs)
Beireke1 (talkcontribs)
Edoderoo (talkcontribs)

I ran some code, but that didn't fix all (yet). Will have a better look at home this weekend.

Tijmen Wil (talkcontribs)
Beireke1 (talkcontribs)

Dear Edoderoo, could you please review the Dutch descriptions added by your bot? I encounter a lot of mistakes. I stopped correcting them all manually, because I guess you can find out a better way to do it. The last one I encountered was Q2929105.

Edoderoo (talkcontribs)

I see the issue. https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q2929105&diff=293380410&oldid=291549279&diffmode=source is very remarkable, as "bobo" is not the profession, and also the linked profession had never the label "Bobo".

The code is only taking the country and the profession (at the time of the bot-script run), and using it to fill the description for humans as "profession from country".

It might be that there has been a glitch in the database itself at the time the script ran (19th jan), that it gave wrong results for certain queries ... that is something that I can not control.

Beireke1 (talkcontribs)

Do you see any other way to solve this than to do it manually one by one (I mean both the Esperanto mistakes and the ones like "Bobo")?

Edoderoo (talkcontribs)

The Esperanto-issues are no mistakes, but they are wrong "by design". The one you mentioned here was edited 37 months ago. The issue is, that it is not possible for a machine to see what is good and what is wrong, they are simply empty or filled. We can only help the script to define how to separate the right ones from the wrong ones. The Bobo one seems to be a one time issue anyways. You said before you encounter *a lot of mistakes*. What do you see as "a lot". My bot script made in 3,5 years 38 million edits. If one in a ten-thousand where wrong, it's still 4000 edits. That is a lot in some view, but not in another.


Beireke1 (talkcontribs)

I guess that I saw about 40-50 similar Esperanto issues. What do you mean with "by design" in this case? The bot somehow takes an Esperanto label for a profession instead of a Dutch one (for example: dramaturgo instead of dramaturg, scenografo instead of scenograaf)? That seems to me a mistake that can be corrected and avoided in the future?

Edoderoo (talkcontribs)

The Esperanto-issues were caused by a user that entered the Esperanto texts under the Dutch label. Then it is not weird that my bot script will pick that up as the Dutch label. This is also not a mistake that I nor my bot-script is accountable for. The Bobo issue probably would be, although I can not trace back where the word Bobo came from. Not from the script, not from the data as it was in 2016.

Beireke1 (talkcontribs)

Ok, I understand. Is the bot still active? In other words: is there a chance that the bot will go over the same items again and correct the label if in the meantime the Dutch labels of items on professions have been changed (as they are in many cases)?

Edoderoo (talkcontribs)

No, my script will only fill empty descriptions, it's unlikely that a script generated description is better then a human generated description. The main reason to run this script, is to have "something" about the item in the lookup/popup when searching for items, And nowadays too, to have a description in the mobile app and in the search box of the "big" Wikipedia.

Reply to "Bot help"
Encycloon (talkcontribs)

Dag Edoderoo, ik ben wel benieuwd of er een gedachte achter zat dat je deze wijziging nog niet had doorgevoerd maar wel haar Twitteraccount had toegevoegd? Je hebt ongetwijfeld meer verstand van Wikidata e.d. dan ik, dus wie weet leer ik er iets van.

Mvg, Encycloon (talk) 23:40, 1 January 2019 (UTC) PS Bij reactie graag even pingen (neem aan dat dat hier ook wel zal werken).

Edoderoo (talkcontribs)

Ik had haar Twitter-account sowieso al toegevoegd, toen ik op zoek was naar de bron voor haar geboorte-gegevens. Op dat moment geloofde ik de wijziging nog niet (ik had dat eerder zelf, toch altijd vanuit een bron, in het artikel gezet). Maar de bron die ik gebruikte zat er duidelijk naast, bleek uit de tweets. Toen ben ik niet meer alles terug gaan aanpassen, maar goed dat jij dat hebt opgepikt.

Encycloon (talkcontribs)

Oké, prima. Klopt het trouwens dat ik een melding kreeg omdat op dit topic gereageerd werd? Handig. Encycloon (talk) 09:10, 2 January 2019 (UTC)

Edoderoo (talkcontribs)

Ja, op WikiData ondersteunen ze (al een tijd) een nieuwe manier van overleg. Daar kun je inderdaad wat handiger op sub-kopjes volgen, naast de ouderwetse manier om een hele overlegpagina te volgen.

Het zou leuk zijn als we dat ook voor de Kroeg en/of TBP zouden hebben, dat je je kunt abonneren op een kopje.

Encycloon (talkcontribs)

Ondertekenen was ook niet nodig geweest zie ik nu. Modern zeg. ;)

Reply to "Nicolien Kroon"
Return to the user page of "Edoderoo".