About this board

Previous discussion was archived at User talk:Kjetil r/Archive 1 on 2016-03-27.

Pmt (talkcontribs)

Trygve Ottersen (Q66424846) For the sake of good order! According to tHe Revision history of "Trygve Ottersen" the birthdate was deleted for this item. The reason for deletion is not given. Breg

Kjetil r (talkcontribs)

Hei, mente du kanskje å skrive til noen andre? Uansett: Jeg ser ingen grunn til å fjerne denne fødselsdatoen, som definitivt er riktig (jeg har spurt meg litt rundt, så ingen tvil om dette). Hilsen Kjetil

Pmt (talkcontribs)
Kjetil r (talkcontribs)

Erfaringmessig er fødselsdatoer i Wikipedia (/Wikidata) veldig sjeldent feil, og hvis de er det, så rettes de gjerne av den det gjelder relativt kjapt.

De få (den ene?) brukerne som liker å fjerne fødselsdatoer sliter kanskje litt med å forstå når man skal bruke skjønn. Det at man kan fjerne fødselsdatoer uten referanse (dersom man har grunn til å tro at den er feil) betyr ikke at man fjerne fødselsdatoer uten referanse hver gang man kommer over dem.

Dette ble forresten diskutert på Tinget på no.wikipedia i 2017, og det var liten støtte for synet om rutinemessig å renske bort fødselsdatoer uten referanse.

Reply to "Trygve Ottersen date of birth"
Ordensherre (talkcontribs)

Hei Kjetil r. Jeg ser at både du og jeg har redigert på bankier (Q806798), men lurer på om det er blitt riktig fordi denne yrkesbetegnelsen nå på nowi dukker opp for bankfolk som ikke har drevet med bankvirksomhet i eget navn og med egen kapital, f.eks. i infoboksene for sentralbanksjefer. Ikke alle bankfunksjonærer, bankansatte eller banksjefer er bankierer. Finnes det en måte å skille bankierer fra den videre gruppen av bankfolk på wikidata? Vennlig hilsen, ~~~~

Kjetil r (talkcontribs)

Hei, jeg drev faktisk på med noe lignende i januar. Den gang gjorde jeg om beskjeftigelsen på relativt mange norske personer fra banker (Q806798) til bank manager (Q32947888), som for eksempel her: . Dette var altså gjort med folk i lederstillinger i bank, men som likevel ikke drev med utlån av egen kapital.

Det samme bør gjøres med lavere bankfunksjonærer og bankansatte, disse er som du sier typisk ikke bankierer, og må få en annen beskjeftigelse oppført. bank teller (Q806805) fungerer vel på de som har direkte kundekontakt, og kanskje financial adviser (Q683476) også passer for noen? Det er sikkert flere muligheter også, uten av jeg vet om dem alle. Når det gjelder sentralbanksjefer ser jeg mange (de fleste?) har banker (Q806798), men det synes jeg blir direkte feil å bruke. Kanskje det er best å ta det opp på Talk:Q806798? Hilsen Kjetil_r

Kjetil r (talkcontribs)

P.S.: For to år siden var banker (Q806798) beskrevet som "person who works in banking", altså langt mer generelt enn nå. Her virker det som noen har omdefinert Q-en til å være noe litt annet, uten å ha rettet opp i all bruken.

Ordensherre (talkcontribs)

Mange takk for gode svar! Greit å vite at både banksjef, bankkasserer og økonomisk rådgiver finnes. Nå ser jeg til og med at finansmann eksisterer og det kan nok også passe for mange. Kanskje burde banker (Q806798) endres tilbake til slik det var for to år siden? Men jeg blir usikker fordi iw-lenkene ser ut til å gå i ulike retninger. Og jeg kan for lite om Wikidata til å kaste meg ut i diskusjonen på Talk:Q806798.

Reply to "Bankier"
BRPever (talkcontribs)
Kjetil r (talkcontribs)

Hi, I have no strong opinions on how we should do it. I do have a legitimate need for such items in the future, but I'll let others decide if we should keep these two, or if I can just create new ones when necessary. Best regards, Kjetil_r

Reply to "Example biographies"
Noraton (talkcontribs)
Reply to "Translation"
Haros (talkcontribs)

Hei igjen.


Jeg holdt på å legge inn referanser og kom til denne. Da oppdaget jeg at det var forskjellige datoer oppgitt forskjellige steder. Jeg måtte legge inn nye fødsels og dødsdatoer, og fant de som Per Jorsett (Q7166731) hadde brukt måtte være de korrekte. Noe annet ville forøvrig overraske meg til de grader. Imidlertid kunne det være greit å få det bekreftet fra dødsannonsen. Den skal ha vært i Aftenposten 25. jan. 1983.


Jeg rettet dette i no-wiki artikkelen også.


(For et arbeidsbesparende hint, om du ikke har det med allerede . Tilleggsfunksjonene: DuplicateReferences og currentDate. Tar gjerne mot hint selv om du har noen.)

Kjetil r (talkcontribs)

Hei, se faksimile av dødsannonsen her:

Jeg oppdaget nylig DuplicateReferences, jeg skal ta en kikk på currentDate også. Tror ikke jeg bruker noen andre tilleggsfuksjoner av betydning, annet enn de som lar en flette elementer, og be om sletting.

Haros (talkcontribs)

Takk, det var som jeg trodde.

Reply to "Q453658 Johan Grøttumsbråten"
Haros (talkcontribs)

Så tilfeldigvis du fant en referanse på dødsdato på Q4803716, Asbjørn Solberg. Tenkte trykke på takk, men jeg så det var en stortingsrepresentant. Da finner du gjerne slike data på stortinget.no. Jeg la inn referanser til det som var opplagt med der. Det er egentlig lettere å lete opp vil jeg mene. (Bare som et hint)


Jeg burde selvsagt lagt inn stortingsperiodene, og vararepresentantperioden, men det fikk jeg ikke gjort denne gang.


Så ta dette også som en utvidet takk.

Kjetil r (talkcontribs)

Det er sant det, for stortingsrepresentanter (som satt etter 1945) finner man det enklest på stortinget.no. Akkurat for Solberg tenkte jeg faktisk ikke på at han satt på Stortinget, jeg gikk systematisk igjennom Kategori:Norske motstandsfolk under andre verdenskrig og la inn dødsdato for de som manglet. Jeg har jo tilgang til avisarkivene igjennom Universitetsbibliotekets VPN, og det går vanligvis relativt kjapt å finne det der, i alle fall dersom man allerede har dødsåret.

Haros (talkcontribs)

Ja, slik er det jo. Jeg startet på å oppdatere en del stortingsrepresentanter gjennom stortinget.no, fikk i hvert fall hele nåværende regjering og en del av forrige også. Men det er jo unektelig noe arbeid det også. Ikke minst fordi jeg også la inn en del stortingsperioder.


Jeg gjorde ellers en sjekk på hvor mange kvinner vi har som har referanse på fødselsdato. Det er faktisk ganske mange, om jeg gjorde det korrekt noe over 7 tusen. Mao omtrent 1 av 5 av de som har infoboks.

Reply to "Stortingsrepresentanter"
Jeblad (talkcontribs)
Kjetil r (talkcontribs)

Hæ? Dette er på ingen måte vandalisme. Dette er en reell artikkel i Klassekampen. Hilsen Kjetil

Kjetil r (talkcontribs)
Reply to "Vandalism"
31.200.9.135 (talkcontribs)
Reply to "Request"

Created page with "==Brukergrupper=="

3
Orf3us (talkcontribs)

Hei,

Jeg forsøkte å oversette noen overskrifter, og plutselig hadde jeg gjort dette: Wikidata:User access levels/nb Hva har gjort, og er det reversibelt?

Kjetil r (talkcontribs)

Det ser riktig ut det der. Når du begynner å oversette blir hele siden i utgangspunktet på engelsk, og så oppdateres avsnittene og overskriftene man har oversatt slik at disse blir på norsk. Hvis du oversetter noen overskrifter er det derfor forventet at du oppretter siden Wikidata:User access levels/nb, og at innholdet er hva det er. Ingen grunn til bekymring altså.

Orf3us (talkcontribs)

Takk, det var beroligende.

Reply to "Created page with "==Brukergrupper==""

Please take part in the Flow satisfaction survey

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

(That message in other languages: العربية • ‎bosanski • ‎català • ‎Deutsch • ‎Esperanto • ‎français • ‎עברית • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎اردو • ‎中文 – ‎translate that message)

Hello!

Like some other community members, you are using Flow.

An increasing number of communities now use Flow or are considering it. Although Flow itself is not scheduled for major development during 2016 fiscal year, the Collaboration Team remains interested in the project and in providing an improved system for structured discussions.

You can help us make decisions about the way forward in this area by sharing your thoughts about Flow — what works, doesn't work or should be improved?

Please fill out this survey (available in multiple languages), which is administered by a third-party service. It will not require an email or your username. See our privacy statement.

Thanks for your ideas and opinions about Flow!

Trizek (WMF), on behalf of the Collaboration team, 11:56, 7 September 2016 (UTC)

Reply to "Please take part in the Flow satisfaction survey"
There are no older topics