Open main menu

User talk:Sphenodon

Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Sphenodon!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

  • Introduction – An introduction to the project.
  • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
  • Community portal – The portal for community members.
  • User options – including the 'Babel' extension, to set your language preferences.
  • Contents – The main help page for editing and using the site.
  • Project chat – Discussions about the project.
  • Tools – A collection of user-developed tools to allow for easier completion of some tasks.

Please remember to sign your messages on talk pages by typing four tildes (~~~~); this will automatically insert your username and the date.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards! --Pallerti (talk) 00:48, 11 May 2013 (UTC)

EgyértelműsítésEdit

Szia! Irányelv még nincs rá, de a javaslat így szól: When an article title includes disambiguation in it, either by placing it after a comma or by placing it in parenthesis, the disambiguation should be left out. Disambiguation information should instead be placed in the description field. Én eszerint működök, bár tudom, hogy ez neked nem vigasz a QR-kódok esetében. Csigabi (talk) 08:14, 1 March 2014 (UTC)

LevendulaEdit

Szia! Én ezt így hagynám. Az egyértelműsítő lapok esetében nem minden esetben lehet más nyelvűhöz kapcsolni. Sokszor csak a hangalak hasonló, nem mindig ugyanazt a fogalmat fedi le, stb. Csigabi (talk) 21:59, 1 March 2014 (UTC)

Q15951876Edit

Szia! Töröltem az egészet, mert hülyeség. Egy szerkesztői allappal kapcsolat össze az oldalt. Csigabi (talk) 16:22, 16 March 2014 (UTC)

Az eddigi három szerkesztése a huwikin nem arról árulkodik, hogy komoly szándékai vannak. Csigabi (talk) 16:41, 16 March 2014 (UTC)

Törlés helyett átirányításEdit

Szia! Volt egy megbeszélés arról, hogy egy-két kivételes esettől eltekintve a törlés helyett az átirányítás a helyes: Wikidata:Requests for comment/Redirect vs. deletion. Csigabi (talk) 09:07, 14 December 2014 (UTC)

Re:Egyértelműsítő lapokEdit

Szia!

Értelek. Azért vettem a bátorságot mégis, mert az angolhoz már oda volt kötve az orosz változat. Akkor az volna inkább a teendő, hogy a "vélhetőleg ugyanaz, mint" című eszközt választjuk? Üdv.:--Rakás (talk) 09:53, 22 January 2015 (UTC)

Ez így van. Én ezért azokat is szétkaptam, és a vélhetőleg ugyanaz, mint c. címével kapcsoltam össze őket. Üdv.: --Rakás (talk) 22:05, 22 January 2015 (UTC)

re:ElégiaEdit

Szia, nyugodtan kapcsold hozzá, azért vettem ki, mert jogsérőként töröltem a huwikiről, a mostani huwikis változat egy hónapokkal később létrehozott verzió. Azt mondjuk én sem értem, hogy azóta miért nem lett összekapcsolva.

Infó a rendszernaplóból: 2014. február 15., 00:08 Pallerti (vitalap | szerkesztései | blokkolás) törölte a következő lapot: Elégia (jogtiszta felhasználása kétséges, letelt az 5 nap: a lap tartalma: „Template:Jogsértő Az elégia [[időmértékes versel…) (megtekintés/helyreállítás)

--Pallerti (talk) 14:38, 11 April 2015 (UTC)

más nevekEdit

Szia! Ha több alternatív név van, azokat ne vesszővel, hanem függőleges vonallal válaszd el (lásd a leírásban: ".. Several aliases are separated by a pipe ( | ) character.") ;o) Fauvirt (talk) 07:44, 1 August 2015 (UTC)

@Fauvirt:: Szia! Valamit nem értek akkor: sosem használtam vesszőt az alternatív nevekhez, hanem egyszerűen beírtam a következő nevet a következő kis címkébe. Ezek szerint ez egyenértékű azzal, hogy vesszőt teszek közéjük? S akkor hogyan csináljam legközelebb: vagyis hová tegyem ki a függőleges vonalat? --Sphenodon (talk) 10:09, 1 August 2015 (UTC)

Háát nem tudom, ezek szerint a mobilról szerkesztésnél van ez a vonalazás. Viszont a szerkesztésed és a szerkesztésem valamiért arról tanuskodik, hogy nem került külön sorba... ha tévedtem, bocs! Fauvirt (talk) 13:36, 1 August 2015 (UTC)

@Fauvirt:: Hűha, köszi a difflinket! Teljesen igazad van; sajnálom, és elnézést kérek tőled, hogy olyan határozottan állítottam, hogy ilyent még sosem csináltam. Nem tudom, hogy ott miért vesszősen szerkesztettem, mert ez nem szokásom... :( Köszönöm, hogy szóltál! :) Most már azt is tudom, hogy van ez a függőleges vonalas ajánlás, ami feltehetően ugyanaz, mint amikor más-más címkébe írok, mert a „Gentiana, encián” esetén tényleg egy címkébe írtam. Arra tudok csak gondolni, hogy fáradt lehettem akkor, s még valahol mélyen bennem van az az időszaka a Wikidatának, amikor még nem címkésen kellett megadni az egyéb neveket, hanem egymást követően, vesszősen. Még egyszer köszönöm, hogy szóltál, és kérlek, szólj máskor is, mert az utóbbi időszakban már csak alig-alig (majdnem sehogy) követem figyelemmel az újításokat, változásokat, így a legkevésbé sem rendelkezem naprakész ismeretekkel. :) --Sphenodon (talk) 13:53, 1 August 2015 (UTC)
Return to the user page of "Sphenodon".