Open main menu

User talk:Wikidatist

Active discussions
Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Wikidatist!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

  • Introduction – An introduction to the project.
  • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
  • Community portal – The portal for community members.
  • User options – including the 'Babel' extension, to set your language preferences.
  • Contents – The main help page for editing and using the site.
  • Project chat – Discussions about the project.
  • Tools – A collection of user-developed tools to allow for easier completion of some tasks.

Please remember to sign your messages on talk pages by typing four tildes (~~~~); this will automatically insert your username and the date.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards! Liuxinyu970226 (talk) 12:26, 23 June 2015 (UTC)

BedanktEdit

Hoi Wikidatist, bedankt voor je goede werk hier op Wikidata! Ik zag dat je ook een aantal liedjes van Pussycat hebt gekoppeld. Met die artikelen ben ik de laatste tijd zoet op Wikipedia. Ik ben heel blij met je werk hier op Wikidata, want voor mij is het eigenlijk niet zo mijn ding. Ik hou meer van het schrijven van de artikelen, maar weet dat dit ook moet gebeuren. Ik heb ook nog een hele serie van 'oude' artikelen die ik hier eigenlijk ook nog wil koppelen, maar ja, het is zo veel. Ik ben dus heel blij met je werk, bedankt dus! Met vriendelijke groet, Ymnes (talk) 22:00, 30 July 2015 (UTC)

Hallo Ymnes, bedankt voor de aardige woorden, en ik stel jouw toevoegingen ook op prijs. Inderdaad is het wel wennen om met het Wikidata-systeem om te gaan, maar het heeft wel veel nut en potentie.
Veel oude artikelen worden, zo blijkt, af en toe gekoppeld door andere Wikipediagebruikers, en ook door robots. Soms ontbreekt er dan nog informatie, zeker als het automatisch wordt aangemaakt en ook voor gebruikers is het soms lastig om alles over te brengen naar Wikidata. Ook gezien de informatie niet altijd even betrouwbaar is, en bronnen noteren is ook weer een karwei in Wikidata.
Zelf vind ik het wel als bron volstaan om een eigenschap voor een identificatiecode toe te voegen, voor liedjes is dat bijvoorbeeld Discogs of MusicBrainz. Hoewel ook die kunnen door iedereen aangepast worden, is het dan wel "mogelijk" om eigenschappen op Wikidata te vergelijken met dergelijke pagina's. Wel is het jammer dat niet alle liedjes een "master" of uitgavegroep/"work" hebben op die sites.
Tijdens het toevoegen aan Wikidata komen mij af en toe ook wat technische problemen tegen met het systeem, maar je leert er onderhand wel mee omgaan.
Voor die oude artikelen zou je dus kunnen nagaan welke er nog toevoegingen nodig hebben, of nog hulp vragen bij het verbeteren ervan. Liedjes is niet per se mijn "ding", maar ik kan op zich wel wat doen. Groeten, Wikidatist (talk) 15:07, 31 July 2015 (UTC)
het is een project voor jaren, dus met de tijd zal het vanzelf steeds makkelijker moeten gaan denk ik. Prettig weekend. Ymnes (talk) 17:32, 31 July 2015 (UTC)

Hé, hoe doe je dat in ene keer zo?Edit

Ik bedoel deze edit? Mijn edoderoobot komt uiteindelijk wel alle Nederlandse doorverwijsdingen een keer een label/description geven, maar jij knalt er in een keer veel meer talen in. Best handig! Edoderoo (talk) 11:05, 15 December 2015 (UTC)

Dat kan met een uitbreiding genaamd autoEdit die onder de voorkeuren te vinden is. Dat voegt een link naar een popup toe aan de hulpmiddelen, waar je dan uit een voorgemaakte lijst kan kiezen. Inderdaad handig om alle talen te updaten. Groeten, Wikidatist (talk) 11:09, 15 December 2015 (UTC)

E.R.Edit

Hoi Wikidatist,

Hartelijk dank voor het opkalefateren van Eva Rovers (ik bedoel natuurlijk haar lemma ˆ_ˆ) hier. Wat me opvalt is dat je niet direct op WpNl kan zien dat ze gekoppeld is. Jij wel of doe je net als ik gewoon hiernaartoe gaan en kijken of ze te vinden is op naam?  Klaas `Z4␟` V:  07:42, 27 October 2016 (UTC)
Als het goed is kan je op de Nederlandstalige Wikipedia bij de hulpmiddelen een link naar het gekoppelde Wikidata-item vinden. Groeten, Wikidatist (talk) 10:29, 27 October 2016 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global surveyEdit

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia surveyEdit

(Sorry to write in Engilsh)

UpdateEdit

Voor als je je afvraagt waar ik allemaal mee bezig ben: ik ben de dubbele codes voor GeoNames aan het uitzoeken (grootschalige import van cebwiki brengt fouten aan het licht), tegelijkertijd splits ik de voormalige gemeente af van het plaats-item. Dit is logischer (wellicht leek de huidige oplossing jou destijds logisch), later kunnen we dan onder andere de gemeentelijke politiekstructuur correct aanbrengen. Punt van aandacht is dat de gemeentewapens ook daadwerkelijk in verbinding staan met de (voormalige) gemeente. Sjoerd de Bruin (talk) 19:51, 6 August 2017 (UTC)

Hoi Sjoerd, het splitsen van plaats en gemeente lijkt mij in een groot deel van de gevallen een goed idee. Als de gemeente (destijds al) meer plaatsen omvat(te), zoals gehuchten, dan is er een duidelijk verschil tussen de twee. Voor de gevallen waar gemeente en plaats geografisch niet van elkaar verschillen lijkt het mij voor de consistentie en de toekomstige toevoegingen beter om dat dan ook te splitsen. Eigenschappen zoals number of households (P1538) krijgen daarmee een duidelijke scope, evenals het corrigeren van GeoNames-identificatiecodes.
Destijds leek het mij 'logisch' om de plaats/gemeente op een item te zetten zodat dit overeen komt met de onderwerpen op de Wikipedia-artikelen. Echter beschrijven die artikelen doorgaans de geografische plaats, met (voor huidige gemeentes) een kort politiek overzicht. Voormalige gemeentes krijgen in zulke artikelen hooguit een enkele melding met een einddatum, of moeten het doen met een categorie. Belangrijkste 'logische' reden was het koppelen aan het wapen en de vlag in de infobox.
In veel gevallen is de realiteit niet zo simpel (wapens met meerdere versies, hernoemde gemeentes, dorpswapens, enz.), waardoor de 'tussenoplossing' minder verdedigbaar wordt. Daarom juich ik de stroomlijning op Wikidata toe, en probeer ik mee te helpen waar ik dat kan ;) Wikidatist (talk) 20:15, 6 August 2017 (UTC)
Ik heb ondertussen bijna alle GeoNames-conflicten opgelost. Nu zijn er nog 120± gevallen over. Ik denk trouwens dat het handiger is om de data niet meer toe te voegen als qualifier van instance of (P31). Voor mensen doen we dit namelijk ook niet! Ik heb de waterschappen recent al opgelost, waardoor je precies 22 waterschappen krijgt als je zoekt op waterschappen zonder datum van opheffing. Sjoerd de Bruin (talk) 20:47, 29 November 2017 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global surveyEdit

WMF Surveys, 18:57, 29 March 2018 (UTC)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia surveyEdit

WMF Surveys, 01:40, 13 April 2018 (UTC)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia surveyEdit

WMF Surveys, 00:49, 20 April 2018 (UTC)

Syndroom = ziektebeeld?Edit

Beste Wikidatist,

Zie op nlwiki de OP's 1, 2 en lest best 3. De eerste twee kunnen denk ik samengevoegd worden.
Ben je het met me eens? Collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  07:53, 23 September 2018 (UTC)
Return to the user page of "Wikidatist".