Wikidata:Oversvømmere

This page is a translated version of the page Wikidata:Flooders and the translation is 94% complete.

Hvornår oversvømmelsesflaget skal anvendes

Brugere bør anvende oversvømmelsesflaget for at undgå at oversvømme andre redigeringer og handlinger på nyhedsstrømmen Seneste ændringer, når de foretager gentagne ændringer. Sådanne handlinger må aldrig være kontroversielle, da brugen af oversvømmelsesflaget nedbringer graden af tilsyn, de gennemgår. Eksempler på acceptabel anvendelse kunne være sletning af et større antal sider ifølge Wikidatas politikker og retningslinjer, tilbageførsler af et større antal af ikke-konstruktive redigeringer, eller blokering af mange åbne proxier. Uacceptabel anvendelse omfatter forsøg på at omgå lovligt tilsyn af enhver kontroversiel handling, uanset om det er en administratoropgave eller ej.

Brugere kan også have ønske om at anvende flaget, når de udfører logningshandlinger på et stort antal brugernavne, som er stødende eller injurierende (dvs. når bureaukrater omdøber konti, når administratorer udfører lokale blokeringer osv.)

Tilføjelse og fjernelse af oversvømmelsesflaget

Oversvømmelsesflaget sættes og fjernes ved anvendelse af brugerrettigheder. Administratorer kan tilføje flaget til egen konto; andre kan bede om, at det bliver tildelt af en bureaukrat ved at anmode om det på bureaukraternes opslagstavle.

Enhver bruger, som er blevet tildelt oversvømmelsesflaget, kan fjerne det af egen drift efter afslutning af den gentagne opgave. I nogle tilfælde kan en bureaukrat fjerne oversvømmelsesflaget for at tvinge oversvømmerens redigeringer frem i seneste ændringer. Dette bør gøres i de tilfælde, hvor oversvømmeren har glemt at fjerne flaget, eller hvor ændringer som udgangspunkt bør være synlige i seneste ændringer.

Plads til misbrug?

Ét problem med forslaget, som det fremstår nu er, at der er mulighed for, at der kan ske misbrug blandt oversvømmere; hvis en oversvømmer laver omstridte redigeringer eller handlinger, vil denne bruger være i stand til at aktivere oversvømmelsesflaget for at forhindre, at redigeringerne bliver set eller overvåget i Seneste ændringer, som er den primære kilde til visning og overvågning af nye redigeringer.

Tildeling af oversvømmelsesflaget logges, og vises i Seneste ændringer. Brugere, som misbruger oversvømmelsesflaget, vil blive sanktioneret.

Oversvømmelsesflag eller botflag?

Det er meningen med oversvømmelsesflaget at det skal afløse anmodninger om midlertidige botflag fra bureaukrater. Brugere, som ellers ville anmode om et midlertidigt botflag, kan bare anvende flaget ved at gøre brug af oversvømmelsesrettigheden eller anmode om den fra bureaukrater.

Tilfælde, hvor et permanent botflag bør tildeles, er fortsat de samme - brugeren skal oprette en alternativ konto og anmode om et botflag som normalt. Kun midlertidige botflag erstattes af dette oversvømmelsesflag.

Se også