Википодатоци:Предлагање на својства

This page is a translated version of the page Wikidata:Property proposal and the translation is 73% complete.
Outdated translations are marked like this.
Предлагање на својства
Пред да предложите својство, проверете дали го има на списокот на својства. Пред да се создаде ново својство, тоа ќе треба тука да се продискутира. Кога истото ќе добие извесна поддршка, но нема (или има многу малку) составни делови, тогаш својството го создава создавач на својства или администратор. Можете да предложите својство тука или пак на една од долунаведените тематски страници.

WD:PP води тука. За правилата за заштита, погл Правила за заштита на страници (кратенка: WD:PPP).

Предложените својства се поделени по теми:

Општи (47)

Нормативна контрола (27)

Личност (16)

Организација и политика (13)

Спорт (35)

Творечко дело (44)

Место (13)

Збратимени проекти (14)

Транспорт (3)

Природни науки (29)

Лексеми (13)

На разгледување

Ready for creation (69)

Превчитај бр. на барања

Целосен список | Преглед

Поврзано