Wikidata:Visszaállítók

This page is a translated version of the page Wikidata:Rollbackers and the translation is 58% complete.
Outdated translations are marked like this.

A Wikidatán a visszaállítók olyan szerkesztők, akik egy kattintással visszavonhatnak szerkesztéseket. (A mindenkinek meglévő jognál meg kell erősíteni a szándékot.) Egy kattintással visszavonhatják egy adott elem vagy lap utolsó szerkesztőjének minden változtatását. Nem tudják egy szerkesztéssorozat egyes elemeit visszaállítani; ehhez a „helyreállítás” gombot kell használniuk. (Vagy a fő- és a tulajdonságnévtérben a kívánt változat újramentésével tehetik meg.)

The difference between "restore" and "undo" is: restore undoes all edits back up to the selected edits, and undo undoes a selected edit. However, undo is more versatile than allowing only undoing a single edit — if initiated from the diff view, it will try to undo the changes made by whatever edits were selected; if clicking on the undo link in a page history, it’ll try to undo that single edit. It can be used to revert a single edit or multiple edits in a row (even if they were made by different users); it can revert the latest edit(s) or even older one(s) without reverting the latest edit.

A jogot csak vandalizmus és tesztszerkesztések visszaállításához szabad használni. Tesztszerkesztés esetén hagyj üzenetet a szerkesztő vitalapján, melyben a homokozóba irányítod. (Néha hasznosabb a visszavonás, és egyéni szerkesztési összefoglaló). A visszaállításnál nem adhatsz meg összefoglalót, kivéve, ha külön szkripted van rá a common.js lapodon. A visszaállításaid „apróként” lesznek megjelölve.

A jog igénylése

A jogot itt kérheted. Akár magadat, akár mást is jelölhetsz; viszont csak akkor kapja meg a jogot, ha ő is szeretné, valamint a kérést függőben tartjuk, amíg a jelölt elfogadja azt.

A jogot az adminisztrátorok annak adják meg, aki:

  • a közösség megbízható tagja, aki már rendelkezik némi tapasztalattal a vandalizmus elleni küzdelemben, vagy
  • elég tapasztalattal rendelkezik más projektekben a vandalizmus elleni küzdelemben, és érti a Wikidata működését.

Az adminisztrátorok, globális visszaállítók és intézők automatikusan rendelkeznek ezzel a joggal, így nem kell igényelniük.

List

A visszaállítók listáját a Special:ListUsers/rollbacker lapon találod.