Wikidata:Revocatori

This page is a translated version of the page Wikidata:Rollbackers and the translation is 58% complete.
Outdated translations are marked like this.

În Wikidata, revocatorii care au capacitatea tehnică de a anula modificările cu un singur clic pot fi utilizatorii care se ocupă de revocare. (funcția "anulare", la care au acces toți utilizatorii care nu au blocat, necesită confirmarea editării). Cu un singur clic, pot anula toate editările făcute de editorul cel mai recent al oricărui element sau pagină. Rollbackerii nu pot anula doar o parte dintr-o serie de editări – pentru a face acest lucru, trebuie să utilizeze butonul "restaurare". (Sau, în afara spațiului de nume al domeniului mainspace și al proprietății, unul trebuie să dea clic pe "modificare" pe versiunea veche a paginii și să apăsați "salvați".)

The difference between "restore" and "undo" is: restore undoes all edits back up to the selected edits, and undo undoes a selected edit. However, undo is more versatile than allowing only undoing a single edit — if initiated from the diff view, it will try to undo the changes made by whatever edits were selected; if clicking on the undo link in a page history, it’ll try to undo that single edit. It can be used to revert a single edit or multiple edits in a row (even if they were made by different users); it can revert the latest edit(s) or even older one(s) without reverting the latest edit.

Revenirea ar trebui utilizată numai pentru a reveni la vandalism și la editarea testelor. Dacă ediția a fost un test, în mod ideal ar trebui să lăsați o notă prietenoasă pe pagina de discuții a utilizatorului, direcționându-i spre Wikidata Sandbox. (În unele cazuri, ar putea fi preferabil să utilizați "anulare" și un rezumat personalizat atunci când reveniți la modificările de test.) Rollback nu poate fi utilizat cu un rezumat personalizat decât dacă aveți un script în common.js care permite acest lucru, au un astfel de scenariu, nu ar trebui folosite pentru a anula contribuțiile de bună credință care nu au fost modificări ale testelor. Amintiți-vă că rollback-ul vă marchează ca fiind "minor".

Cererea pentru revenire modificări

Drepturile de revocare pot fi solicitate la Wikidata: Solicitări pentru permisiuni: Solicitări pentru flagul rollbacker. Utilizatorii se pot auto-numi sau se pot nominaliza unul pe altul; cu toate acestea, utilizatorii nu ar trebui să primească o retrocedare în cazul în care nu doresc acest lucru, iar cererile de neimunizare ar trebui puse în așteptare până când candidatul nu acceptă nominalizarea.

Administratorii pot adăuga pavilionul rollbacker la conturile utilizatorilor care:

  • sunt în general membri de încredere ai comunității, de preferință cu cel puțin o istorie în lupta împotriva vandalismului, sau
  • au o istorie puternică de combatere a vandalismului cu privire la alte proiecte și au demonstrat o înțelegere satisfăcătoare a modului în care funcționează Wikitata.

Administratorii, revocatorii globali și stewarzii au acces automat la caracteristica de revenire, astfel încât nu trebuie să li se acorde flagul local

List

O listă de utilizatori cu steagul rollbacker poate fi găsită la Special:ListUsers/rollbacker.