Wikidata:Кав'ярня/Архів/2022/1

This page is an archive. Please do not modify it. Use the current page, even to continue an old discussion.


Опитування побажань спільноти 2022

 

Опитування побажань спільноти 2022 розпочато!

Це опитування — процес, в який спільноти вирішують, над чим команда Community Tech працюватиме упродовж року. Ми заохочуємо усіх подавати пропозиції до 23 січня або коментувати інші пропозиції, щоб зробити їх кращими.

Спільноти голосуватимуть за пропозиції з 28 січня до 11 лютого.

Команда Community Tech зосереджена на інструментах для досвідчених редакторів Вікімедіа. Ви можете писати пропозиції будь-якою мовою, а ми їх перекладемо за вас. Дякуємо, чекаємо на ваші пропозиції! SGrabarczuk (WMF) (talk) 20:01, 10 January 2022 (UTC)[reply]

Поговоріть із Community Tech

 

Hello

Ми, команда, що працює над Опитуванням побажань спільноти, хочемо запросити вас на онлайн-зустріч із нами. Вона відбудеться 19 January (Wednesday), 18:00 UTC у Zoom'і і триватиме годину. Натисніть тут, щоб приєднатися.

Програма

  • Bring drafts of your proposals and talk to to a member of the Community Tech Team about your questions on how to improve the proposal

Формат

Зустріч не буде записуватися чи транслюватися. Нотатки із зустрічі вестимуться без атрибуції і будуть опубліковані на Мета-вікі.

Ми можемо відповідати на запитання, поставлені англійською, французькою, польською, іспанською та німецькою. Якщо ви хотіли б поставити запитання заздалегідь, додайте їх на сторінці обговорення Опитування побажань спільноти або надішліть на sgrabarczuk@wikimedia.org.

Вестиме цю зустріч Наталія Родрігес, менеджерка Community Tech.

Посилання запрошення

Будемо раді вас бачити! SGrabarczuk (WMF) (talk) 17:30, 18 January 2022 (UTC)[reply]

Новини Стаціонарних покращень і запрошення на офісне спілкування

Hello. Хочу поділитися новинами про проєкт стаціонарних покращень, над яким упродовж останніх кількох років працює Веб-команда Фонду Вікімедіа.

Цілі цього проєкту — зробити інтерфейс більш дружнім і комфортним для читачів і корисним для досвідчених користувачів. Проєкт складається з серії покращень функцій, які полегшують читання й ознайомлення, навігацію на сторінці, пошук, перемикання між мовами, використання вкладок статті та меню користувача та інше.

Покращення уже видимі за замовчуванням для читачів і редакторів 24 вікі, у тому числі Вікіпедіях французькою, португальською та перською.

Зміни застосовуються лише до векторного оформлення. Користувачів Monobook чи Timeless вони не зачіпають.

Функції, впроваджені з часу минулого оновлення

  • Меню користувача — зосереджене на тому, щоб зробити навігацію більш інтуїтивною, візуально підкресливши структуру користувацьких посилань і їхнє призначення.
  • Прикріплювана шапка — має на меті давати доступ до важливого функціоналу (вхід/вихід, історія, сторінки обговорення тощо) без необхідності прокручувати сторінку нагору.

Повний перелік функцій, які включає цей проєкт, дивіться на сторінці проєкту. Ми також запрошуємо вас на нашу сторінку оновлень.


Як увімкнути покращення

 
Global preferences
  • Ви можете увімкнути їх для себе особисто на вкладці «Зовнішній вигляд» у налаштуваннях, знявши пташку «Use Legacy Vector» (щоб в квадратику було порожньо). Можна увімкнути це для всі вікі одразу, скориставшись глобальними налаштуваннями.
  • Якщо ви вважаєте, що добре було б увімкнути це для усіх читачів та редакторів своєї вікі за замовчуванням, не вагайтеся почати обговорення зі спільнотою і зв'язатися зі мною.
  • У вікі, де зміни видимі за замовчуванням для всіх, користувачі, що увійшли в систему, завжди можуть вимкнути їх і повернутися до старого Вектора. У новому Векторі є легкодоступне посилання на бічній панелі.

Дізнатися більше і відвідати наші події

Якщо ви хочете слідкувати за розвитком нашого проєкту, то можете підписатися на нашу розсилку новин.

Ви можете ознайомитися зі сторінками проєкту, переглянути наші ЧаПи, написати на сторінці обговорення проєкту, а також завітати на онлайн-зустріч з нами (27 January (Thursday), 15:00 UTC).

Як приєднатися до онлайн-зустрічі

Thank you!

Від імені команди Web у Фонді Вікімедіа SGrabarczuk (WMF) (обговорення) 06:35, 25 January 2022 (UTC)[reply]