Википодатоци:Размислувајте здраворазумски

This page is a translated version of the page Wikidata:Use common sense and the translation is 100% complete.

Оваа страница го содржи начелото за здраворазумско размислување.

Ова начело е просто - користете здрав разум. Ова важи за сè на Википодатоците: уредување, општење со други уредници и толкување на другите правила и начела. Ако некое друго правило или начело му пречи на полезното учество во Википодатоците, тогаш размислувајте здраворазумски и занемарете го.

Поврзано