Wikidata:Kahvihuone/Arkisto/2013/04

This page is an archive. Please do not modify it. Use the current page, even to continue an old discussion.

Ei toimi ei

Onko joskus tarkoitus saada tämä toimimaan? Kun teen fi.wikiin uuden artikkelin joka on jo yhdessä wikissä (sv) joudun tekemään perinteisen kielilinkin ennen kuin wikidatan kynä ilmestyy. Jos sv.wikissä on jo linkki esim. fr.wikiin, saan kynän esiin usealla tyhjällä tallennuksella - sv.wikiin, mutta fi. wikiin ei tehoa mikään konsti. Voin tietysti lisäillä niitä perinteisiä linkkejä ja joku käy sitten perässäni korjaamassa, mutta jos olisi tietoa että joskus tulee kuntoon, niin helpottaisi. 2. asia: miksi wikidataan ei kirjautuminen tapahdu automaattisesti, kuten Wikipedian muihin kieliversioihin. --OITi (talk) 15:57, 31 March 2013 (UTC)

Ei tarvitse lisätä mitään kielilinkkejä enää artikkeleihin. Lisäät vaan linkin suoraan Wikidataan, jonka jälkeen voit tehdä tyhjän tallennuksen Wikipedia-artikkeliin tai vaihtoehtoisesti ?action=purge Wikipedia-artikkelin osoitteen perään ja enteriä. Tarkoitatko fr-wiki-esimerkilläsi sellaista artikkelia, jonka kielilinkit on jo lisätty Wikidataan? Itsestäänhän ne kielilinkit eivät tänne koskaan tule, aina vaatii joko käsin lisäämistä tai sitten aikanaan botti lisää ne tänne. Jälkimmäiseen: kokeile ollessasi kirjautuneena sisään, auttaako tämä: Special:MergeAccount. --Stryn (talk) 16:45, 31 March 2013 (UTC)
En osannut selittää: Teen artikkelin esim. fi:Sigurd Nordenstrengistä, josta on jo artikkeli sv:Sigurd Nordenstreng sv.wikissä. En pääse mitenkään Wikidataan, kun mihinkään ei ilmesty linkkiä wikidataan, ENNEN KUIN kirjoitan käsin kielilinkin sv.Wikipediaan. Siellä se linkki tulee esiin, ja ilmenee että Wikidatassa onkin jo Sigurd Nordenstreng valmiina. Välillä ottaa niin paljon päähän, etten viitsi kirjoittaa tänne fi.wikin linkkiä, kun joudun tekemään niin paljon ylimääräistä työtä. --OITi (talk) 18:34, 31 March 2013 (UTC)
No nyt selkeni. Sivulla w:fi:Wikipedia:Wikidata#Lisätietoa lukeekin: "Jos artikkeli on liitetty Wikidataan, mutta siinä ei ole vielä linkkejä muihin kieliversioihin, artikkelissa ei näy ”Muokkaa linkkejä” -toimintoa, vaan linkkejä on muokattava suoraan Wikidatassa." Bugzilla-sivun (Bugzilla:46229) mukaan tuo ominaisuus, että vasemmassa laidassa on "muokkaa linkkejä", vaikka sivua ei vielä olisikaan lisätty Wikidataan, lisätään seuraavan päivityksen yhteydessä. Siihen asti voi käytttää vaikka tätä työkalua. --Stryn (talk) 19:10, 31 March 2013 (UTC)
Toinen esimerkki: Teen juuri artikkelia Carl Axel Nordmanista, josta on artikkeli sv:Carl Axel Nordman. Siinä jostakin syystä näkyy linkki että se on norjankielisessä wikissä, mutta linkkiä Wikidataan ei ole ("Redigera länkar"). Tämä Redigera länkar ilmestyy joskus aivan satunnaisesti joissakin artikkeleissa. --OITi (talk) 18:59, 31 March 2013 (UTC)
No-wiki-linkki näkyi sv-artikkelissa, koska artikkelin tekstissä on iw-linkki no-wikin artikkeliin. Se miksi siinä ei lukenut "Redigera länkar", johtui siitä, ettei sivun välimuistia (tai mikälie, tyhjä tallennus, ?action=purge) oltu tyhjennetty, jonka tein, ja nyt se "Redigera länkar" tuli siihen näkyviin. --Stryn (talk) 19:10, 31 March 2013 (UTC)
Moni on murissut keskentekoisesta toiminnosta. Tässä yksi murisija lisää. Ei tässä olisi ollut mitään kiirettä, kun on kerran vuosikausia ollut suunnitteilla. Olisi nyt vaan tehty ensin valmiiksi asti. --OITi (talk) 19:48, 31 March 2013 (UTC)
Tein sen tyhjän tallennuksenkin muuten tuon No.linkin sisältävään artikkeliin, mutta ei siitä mitään apua ollut. Toimii jos joskus huvittaa toimia, luulisin. Yleensä kai ei. --OITi (talk) 19:50, 31 March 2013 (UTC)

Special:MergeAccount ei auta kirjautumisongelmaan. Joudun joka tapauksessa kirjautumaan manuaalisesti. --OITi (talk) 07:05, 1 April 2013 (UTC)

Kirjautuminen ei välttämättä toimi ensimmäisellä kerralla automaattisesti (bugzilla:45578 liittynee tähän), mutta sen jälkeen sen pitäisi pysyä voimassa, jos valitset kirjautuessasi vaihtoehdon "Remember my login on this browser (for a maximum of 30 days)". Mitä tarkkaan ottaen tapahtuu? Jos tämä on jokin uusi ongelma, siitä tarvittaisiin Bugzillaan tarkka kuvaus. --Silvonen (talk) 16:24, 1 April 2013 (UTC)

Sekoilevat botit

Onkos täällä mitään keinoa suojautua noiden linkkejä lisäilevien bottien sekoilua vastaan? Olen nyt kumonnut muutaman viikon sisällä jo seitsemän kertaa saman virheellisen muokkauksen kohteesta yhdistys ja joka kerta botti käy palauttamassa sen takaisin. Wikipedian puolella pystyi tällaisessa tapauksessa käyttämään bottiestoa, mutta täällä ei taida olla vastaavaa? Kai tuo jotenkin on saatava loppumaan. --Risukarhi (talk) 16:06, 19 April 2013 (UTC)

Loppuu kun luo omat sivut noille bottien takaisin lisäämille linkeille. Loin sivut Q11512972 ja Q11513034. --Stryn (talk) 18:21, 19 April 2013 (UTC)
No käy se tietysti noinkin. Onko tänne muuten periaatteessa tarkoitus tehdä oma kohde vastaamaan jok'ikistä jokaisenkielisen Wikipedian artikkelia (ja luokkaa ja täsmennyssivua ja mallinetta jne.) – siis myös sellaisia, joilla ei välttämättä tule koskaan olemaan yhtään vastinetta muissa kieliversioissa? Epäilen, että muun muassa fi:Yhdistys (Suomi) tulee olemaan sellainen. --Risukarhi (talk) 21:14, 19 April 2013 (UTC)
Joo kaikille vaan oma kohde, katso myös Wikidata:Notability. --Stryn (talk) 09:47, 20 April 2013 (UTC)

Se toimii sittenkin

Pakko muuten hämmästellä ääneen täällä itselleni selittämätöntä ilmiötä: Tähän asti (kuten suomenkielisen Wikipedian eräässä kahvihuonekeskustelussa ohimennen totesinkin) en ole kyennyt muokkaamaan Wikidatan kohteita omalta koneeltani (paitsi kumoamaan muiden aiempia muokkauksia), vaikka kirjaston koneelta se onnistui. Nyt yhtäkkiä huomasin, että tuo muokkaustoiminto alkoikin itsestään toimia (siis viimeisen tunnin sisällä). Mitään en käsittääkseni ole tehnyt väärin enkä oikein tämän aikaansaamiseksi. Mikäköhän tämän ihmeen selittää? --Risukarhi (talk) 22:32, 19 April 2013 (UTC)

Käytätkö omalla koneellasi IE8:a? Ainakin bugikorjauksia tehtiin 18. ja 19. päivän välisenä yönä. --Stryn (talk) 09:53, 20 April 2013 (UTC)
Joo, Internet Explorer 8 näyttää olevan. Ehkä tuo sitten selittää. Edelleen tökkii vähän, mutta joka tapauksessa nyt linkkien lisääminen ainakin onnistuu. --Risukarhi (talk) 11:16, 20 April 2013 (UTC)

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians. Please also consider translating the proposal.)

Read this message in English / Lleer esti mensaxe n'asturianu / বাংলায় এই বার্তাটি পড়ুন / Llegiu aquest missatge en català / Læs denne besked på dansk / Lies diese Nachricht auf Deutsch / Leś cal mesag' chè in Emiliàn / Leer este mensaje en español / Lue tämä viesti suomeksi / Lire ce message en français / Ler esta mensaxe en galego / हिन्दी / Pročitajte ovu poruku na hrvatskom / Baca pesan ini dalam Bahasa Indonesia / Leggi questo messaggio in italiano / ಈ ಸಂದೇಶವನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಓದಿ / Aqra dan il-messaġġ bil-Malti / norsk (bokmål) / Lees dit bericht in het Nederlands / Przeczytaj tę wiadomość po polsku / Citiți acest mesaj în română / Прочитать это сообщение на русском / Farriintaan ku aqri Af-Soomaali / Pročitaj ovu poruku na srpskom (Прочитај ову поруку на српском) / อ่านข้อความนี้ในภาษาไทย / Прочитати це повідомлення українською мовою / Đọc thông báo bằng tiếng Việt / 使用中文阅读本信息。

Hello!

There is a new request for comment on Meta-Wiki concerning the removal of administrative rights from long-term inactive Wikimedians. Generally, this proposal from stewards would apply to wikis without an administrators' review process.

We are also compiling a list of projects with procedures for removing inactive administrators on the talk page of the request for comment. Feel free to add your project(s) to the list if you have a policy on administrator inactivity.

All input is appreciated. The discussion may close as soon as 21 May 2013 (2013-05-21), but this will be extended if needed.

Thanks, Billinghurst (thanks to all the translators!) 05:30, 24 April 2013 (UTC)

Distributed via Global message delivery (Wrong page? You can fix it.)

Haamusivuja

... tai miksi niitä sitten nimittäisikin, mutta botti oli tehnyt esim. Anders Wilhelm Ramsaylle sivun tänne, mutta sillä ei ollut otsikkoa eikä sitä ollut linkitetty mihinkään. Siinä oli tiedot että sv.Wikipediassa on sellainen artikkeli. Ongelma oli sitten se että kun olin tehnyt fi.wikipediaan artikkelin ja halusin lisätä tiedot Wikidataan, tuli ilmoitus että sellainen sivu on jo ja sitten numero Qxxxx (joku numero jota en muista), eikä numeroa voinut kopioida vaan se piti siirtää muistinvaraisesti kopioiden Wikidatan hakuun, josta sitten lopulta pääsi herra Ramsayn sivulle. Onkohan tällaisia otsikottomia sivuja paljon jossa on vain yksi artikkeli? Pirun hankalaa. --OITi (talk) 19:16, 24 April 2013 (UTC)

Oliko se Sk!dbot? Kävin jo huomauttamassa liian innokkaasta linkittämisestä. Wikidataan voi liittää myös artikkeleita, joista on olemassa vain yksi kieliversio (mistä on ehkä enemmän iloa tulevaisuudessa tietolaatikoiden kuin nyt kielilinkkien kanssa), mutta on kyseenalaista, kannattaako tätä tehdä lainkaan automaattisesti. --Silvonen (talk) 04:49, 25 April 2013 (UTC)
Henrik Rehbinderin näyttää tehneen Legobot. Niissä ei ole edes otsikkoa. Mitä sellaisella tekee. --OITi (talk) 15:21, 27 April 2013 (UTC)
Kyllä botti lisäsi ruotsinkielisen nimen tuolle kohteelle. Voit nähdä sen lisäämällä babel-mallineen käyttäjäsivullesi (siihen ne kielet, joita osaat/jotka haluat näkyvän kohteissa), tai muuttamalla asetuksistasi kieleksi ruotsi, tai ottamalla käyttöön lisäosista löytyvän "labellister"-gadgetin. --Stryn (talk) 16:20, 27 April 2013 (UTC)

Wikidatan käyttö Wikipedian tietolaatikoissa

Avasin Wikipedian kahvihuoneessa keskustelun Wikidatan kakkosvaiheen toteutuksesta Wikipedian päässä. Tervetuloa mukaan! --Silvonen (talk) 17:12, 26 April 2013 (UTC)

[en] Change to wiki account system and account renaming

Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.

(Distributed via global message delivery 04:18, 30 April 2013 (UTC). Wrong page? Correct it here.)

The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.

Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.

Detailed information and a timeline is available on meta.

Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.

(Distributed via global message delivery 19:07, 30 April 2013 (UTC). Wrong page? Correct it here.)