Wikidata:Kahvihuone/Arkisto/2014/05

This page is an archive. Please do not modify it. Use the current page, even to continue an old discussion.

Media Viewer


Greetings, my apologies for writing in English.

I wanted to let you know that Media Viewer will be released to this wiki in the coming weeks. Media Viewer allows readers of Wikimedia projects to have an enhanced view of files without having to visit the file page, but with more detail than a thumbnail. You can try Media Viewer out now by turning it on in your Beta Features. If you do not enjoy Media Viewer or if it interferes with your work after it is turned on you will be able to disable Media Viewer as well in your preferences. I invite you to share what you think about Media Viewer and how it can be made better in the future.

Thank you for your time. - Keegan (WMF) 21:29, 23 May 2014 (UTC)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!


Kaksoispistettä ei voi kirjoittaa

Mistä johtuu, että Wikidatassa ei nykyään voi kirjoittaa normaalisti kaksoispistettä hakuriville tai kohteiden ominaisuuksia määritteleviin kohtiin (eikä näköjään edes tähän keskustelusivun muokkausikkunaan)? Joka kerta, kun kirjoittaa normaalisti näppäimistöllä kaksoispisteen (shift ja piste), tulee merkki ː, joka näyttää kovasti kaksoispisteeltä, mutta ei ole sitä. Tämä on hyvin turhauttavaa, sillä Wikipedian luokkien, mallineiden ja muiden ei-artikkelisivujen nimet sisältävät aina kaksoispisteen, eikä niitä voi näin ollen kirjoittaa tänne lainkaan näppäimistöllä. Artikkelilinkkejä lisätessä tai kohteita nimetessä kaksoispisteen sisältävät nimet pitää aina kopioida jostain wikidatan ulkopuolelta. Myös muutamat muut näppäimet käyttäytyvät täällä oudosti, esim. plusmerkin sijasta tulee jotain ihmeellisiä kummituspisteitä (̟ tai ̟). Voiko asialle tehdä jotain? --Risukarhi (talk) 10:19, 25 May 2014 (UTC)

Kuulostaapa oudolta. Itseltäni onnistuu ihan normaalisti, joten vika täytyy olla siellä päässä, todennäköisesti Wikidatan asetuksissasi. Kokeileppa mennä Wikidata-asetuksiisi -> käyttäjätiedot -> kieli -> klikkaa "lisää kieliasetuksia", valitse "kirjoitusasetukset". Lukeeko siellä "Syöttötavat eivät ole käytössä" vai mitä? Jos ne ovat käytössä, niin kokeile ottaa pois käytöstä. --Stryn (talk) 10:45, 25 May 2014 (UTC)
Ööh, kun klikkaan sanaa "kirjoitusasetukset", niin se "lisää kieliasetuksia" sisältävä valintaikkuna sulkeutuu, eikä sen jälkeen tapahdu mitään. Eli en päässyt noin pitkälle. Sama juttu käy, jos klikkaan sanaa "näyttöasetukset". Lisäksi nyt minulla on ilmeisesti päällä jokin sietämätön ennakoiva tekstinsyöttö, joka sotkee sanan alun joka kerta, kun kirjoitan u-kirjaimen. --Risukarhi (talk) 12:52, 25 May 2014 (UTC)
Mullakin on jotain ongelmia tuon kanssa, mutta jos vaihdan kielen ensin englanniksi ja sitten kokeilen (More language settings -> Input settings), niin pääsen noihin asetuksiin. --Stryn (talk) 12:59, 25 May 2014 (UTC)
Kielen vaihtaminen ei auttanut. Kokeilin huvikseni englannin ohella myös ruotsia ja volapükia, mutta tuloksetta. Noihin kirjoisasetuksiin ei vaan pääse käsiksi. Auttaisiko se alkuperäiseen ongelmaan, jos klikkaisin kohtaa "Palauta kaikki oletusasetuksiin (kaikissa osioissa)"? --Risukarhi (talk) 14:12, 25 May 2014 (UTC)
Jos vain viitsit. Jos sekään ei auta, niin voin ilmoittaa kohtaamastasi ongelmasta kehittäjätiimille. --Stryn (talk) 14:18, 25 May 2014 (UTC)
Oletusasetusten palauttaminen korjasi alkuperäisen ongelman. Hyvä niin, sillä se oli häirinnyt minua jo viikkoja, mutten viitsinyt aiemmin sanoa, kun ajattelin sen menevän ohi itsekseen. --Risukarhi (talk) 14:52, 25 May 2014 (UTC)
Okei, hyvä että korjaantui :) --Stryn (talk) 16:10, 25 May 2014 (UTC)