About this board

Previous discussion was archived at User talk:Bencemac/Archive 1 on 2018-09-03.

Palotabarát (talkcontribs)

Szia, figyelj csak: ő nem nemnevezetes volt, hanem szerzői jogsértő szöveg miatt törölték a huwikiről: :hu:Keresztesi Deák János

Szerintem ő maradhatott volna a Wikidatán

Bencemac (talkcontribs)

Ha tudnál hozzá az irányelvnek megfelelő (forrás)hivatkozást adni, persze maradhat. Máskülönben szerintem nem ugorja meg a kritériumot. Szólj nyugodtan, ha visszaállítható!

Palotabarát (talkcontribs)
Reply to "Q56391436"

Egyértelmüsítés vagy sima kötekedés?

8
Texaner (talkcontribs)

Szia, szerinted hány kálvária kápolna, Jézus szíve templom, vagy szerinted a több mint 200 református templomot nem kell egyértelműsíteni?????? Menj a fészkes fenébe a haveroddal együtt. Seggfej.

Bencemac (talkcontribs)

Figyelmeztetlek, hogy hangnemed elfogadhatatlan! Változatlanul tanulmányozd a Help:Label idevágó részét, ahol feketén-fehéren le van írva, hogy az egyértelműsítő információknak a leírásban a helye. Fejezd be kérlek az ezzel ellentétes tevékenységeidet.

Máté (talkcontribs)

Úgy látom, sajnos folytatta. @Texaner: kérlek, tényleg hagyd abba, mert ezzel felesleges plusz munkát adsz másoknak.

Texaner (talkcontribs)

Mondjuk a Deáktéri Református templom egy kiváló példa, Van egy Budapesten, van egy Baján! Kálvin téri református templom pedig kb. 15 van Magyarországon mert a kálvinisták szeretik Kálvin térnek hívni azt a teret ahol a templomuk áll! Ti tényleg ennyire csököttek vagytok?

Máté (talkcontribs)

@Texaner: Ez nem a Wikipédia. Ez a Wikidata. Itt az egyértelműsítésre a leírás szolgál, és nem való a címkébe. Ez ennyire egyszerű. Kérlek, tájékozódj a projekt szabályairól és szokásairól.

Bencemac (talkcontribs)

És most fejezd be ezt a hangnemet.

Hazard-SJ (talkcontribs)

Hi Texaner, it is normal (and expected) for multiple items to have the same label on Wikidata. The label is the most common name used to identify the item, and is not used for disambiguation. Instead, we use the descriptions (which are also visible in search results), and of course the statements themselves as necessary to distinguish between items.

Using your original example, if there are 200 reformed churches with exactly the same name, then we would use the same label on all the items, but have a different description for each item to make it clearer what reformed church the item is for.

Furthermore, as already mentioned, the tone you're using to communicate is really not appropriate; I encourage you to take a look at Wikidata:No personal attacks.


Note: I don't speak Hungarian, so I used a translator to read the earlier messages, but I chose to respond in English because your user page indicates that you have an advanced understanding of English.

Texaner (talkcontribs)

See my answer, in private E-mail.

Rontott tulajdonságjavaslat törlése

4
Palotabarát (talkcontribs)

Szia! Ha arra jársz, megtennéd, hogy törlöd a Wikidata:Property proposal/MACSE person ID lapot? Én kezdtem el egy új tulajdonságjavaslatot felvinni, de egyrészt napok óta egy LUA-hibaüzenet van a közepén, és nem jövök rá, hogy miért, másrészt most már kicsit másabb címen menteném el (MACSE person ID helyett MFA person ID néven). De amíg rá nem jövök mi a baja, tulképp mindegy, csak ne csúfoskodjon ott :)


Köszönöm előre is, szevasz

Palotabarát (talkcontribs)

u.i.: nem volt beillesztve a Property proposal oldalra.

Bencemac (talkcontribs)

Én sem jöttem rá, mi a probléma, úgyhogy kérésed szerint töröltem. Üdv,

Palotabarát (talkcontribs)

Köszönöm!

Paprika&Sárgarépa szerkesztések visszavonása

3
91.147.218.140 (talkcontribs)

Csak azt szeretném kérdezni, hogy milyen WP:Valami jogszabályt sértettem azzal, hogy vissza kellett vonni a Paprika&Sárgarépára vonatkozó szerkesztéseim? A képregény címét és a fejezetek címeit a hivatalos weboldal alapján vezettem fel (https://www.peppercarrot.com/hu/). Kiforrásolni sajnos nem tudtam őket, mert az a feature nem fogad el forrásjegyzéket.

Bencemac (talkcontribs)

Ezek a címek rajongói fordítások, akár magam is bármikor átírhatom őket. Ami ma még kutya volt, holnap már ebbé válhat; ilyenkor az eredeti címet kell feltüntetni.

Arlo Barnes (talkcontribs)

(A "hivatalos" lefordított tulajdonneveket a https://peppercarrot.com/0_sources/translation-names-references.fods biztosítja) [gépi fordítású]


("official" translated proper names are provided by https://peppercarrot.com/0_sources/translation-names-references.fods) [original]

Editorofstudy (talkcontribs)

Will you please provide a specific reason why you deleted the page Q104475010? It has major links and it was linked to wikipedia page.

Bencemac (talkcontribs)

The mentioned page did not have any sitelinks, and I deleted it as promotional content. A bunch of pages connected to the subject are/were not notable and look spam.

Editorofstudy (talkcontribs)

it had multiple site links. The page content was also related to a wikipedia page.

Gymnicus (talkcontribs)

Why did you delete this object? I don't see any basis for this deletion.

Gymnicus (talkcontribs)

@Bencemac: Could I get an answer to my question?

Bencemac (talkcontribs)

Sorry. I agreed with the deletion nomination, as the item had no inner or site links, or IDs.

Gymnicus (talkcontribs)

@Bencemac: The candidacy for deletion only stated that it was not worth mentioning, nothing more. Why is it not worth mentioning? Shouldn't that be clarified before deleting it? It may be that he had no IDs at the time of deletion. But in the meantime he had a Freebase ID (P646) or a Google Knowledge Graph ID (P2671), which was removed from the data object, for whatever reason. I would have liked to have had another opportunity for discussion and revision.

Bencemac (talkcontribs)
Gymnicus (talkcontribs)
Reply to "Q105426831"
91.193.178.173 (talkcontribs)

"Lovifm.com artist ID"

Hello, please do it in wikidata "Lovifm.com artist ID""

Texaner (talkcontribs)

Csao, látom megint megtaláltál, örülök neki, azonban szeretném felhívni a figyelmedet hogy a gyakorlat szerint egy katolikus templomnak védőszentje van és nem névadója. Névadója lehet egy iskolának, egy focicsapatnak, egy rajongói klubnak, de templomnak?????

Bencemac (talkcontribs)

Örülök, hogy megtaláltalak. Remélem nem kell kifejtenem, hogy miért beszélsz csacskaságokat, miszerint egy templomnak nem lehet névadója (Matthias Church (Q493133) szép példa). Persze jöhet megbeszéléslink erre a létező 'gyakorlatra'!

Regasterios (talkcontribs)

Szia! Mi az oka, hogy angolul írod az összefoglalót egy magyar nyelvű szerkesztő szerkesztésének visszavonásakor? Mi az értelme annak, hogy a születési helynél az ismeretlen érték szöveg látható, amely emiatt ráadásul a szócikkben is megjelenik?

Bencemac (talkcontribs)

Az az oka, hogy a Wikidata egy nemzetközi projekt és adminisztrátorként elvárható tőlem, hogy tartalmi változtatásaimat ennek fényében indokoljam (különösen akkor, ha a másik is érti az angolt). Az értelme az, ami itt le van írva: Help:Statements#Unknown or no values. Valahol meg kellett születnie, így számunkra ez (jelenleg) egy unknown érték – arról nem is beszélve, hogy egy szócikkben informatívabb az, ha az olvasó látja, hogy a születési hely nem ismert, mintsem az, hogy nem lát semmit. Mivel ez nem egy elavult állítás, visszajavítom a rangját.

Regasterios (talkcontribs)

Ezt rosszul tudod, mert valójában nem értem az angolt, igazából még alapfokon se, csak bizonyos szavakat és szófordulatokat, semmi több, azokkal nagyjából elboldogulok a Commonsban, ha nagyon muszáj. Ha legközelebb hasonló esetben mégis úgy érzed, muszáj visszavonnod a szerkesztésemet, kérlek vagy írj a vitalapomra, vagy magyarul is indokolj a szerkesztési összefoglalóban. Az pedig ízlés dolga, mi az informatívabb: nincs feltüntetve születési hely, vagy odaírjuk, hogy nem ismert. Én veled ellenkező állásponton vagyok, vagyis hogy édes mindegy, de éppen ezért értelmetlen is a nem ismert paraméter. Nagyjából olyan, mint karácsonykor az üres ajándékdoboz.

Bencemac (talkcontribs)

A Wikidata egy tudásbázis, ahol az adat egyezményesen mindig jobb, mint ha egyáltalán nincs adat. Remélem nem kell tovább magyaráznom, hogy ez miért nem egyéni preferencia kérdése egy közösségi projektben.

Regasterios (talkcontribs)

Ez természetes. Csakhogy én nem a Wikidatáról beszéltem, hanem a Wikipédiáról. Ott semmilyen közösségi döntés nem létezik arról, hogy öncélúan kitöltsünk egy paramétert. Itt a Wikidatán bizonyára úgy van, ahogy mondod, és megvan az értelme, ha más nem, technikai szempontból. A Wikipédián azonban nincs szerintem. Ha szerinted igen, az már szintén a te egyéni preferenciád.

Bencemac (talkcontribs)

Már csak az nem tiszta nekem, hogy mégis mi köze ehhez bármilyen Wikipédiának; szerkesztésemet itt végeztem, a Wikidata tartalmán a Wikidata céljait szem előtt tartva. Ha nem tetszik valami lokálisan, azt lokálisan kell orvosolnod. Ami miatt ezt az egész topicot létrehoztad, az tisztán Wikidatás kérdés; Wikipédiának ehhez semmi köze, ahogy nincs is ebben egyéni preferenciám (ez egy önálló projekt, nem ugrálunk másnak).

Regasterios (talkcontribs)

Azt a félmondatodat, miszerint "egy szócikkben informatívabb az, ha az olvasó látja, hogy a születési hely nem ismert, mintsem az, hogy nem lát semmit", talán joggal értelmeztem úgy, hogy szerinted a WP-n is ott kellene maradnia ennek a paraméternek.

Ígérem, legközelebb figyelembe veszem az általad fentebb írtakat hasonló esetben, cserébe arra kérlek, te is tedd ezt, ami a szerkesztési összefoglaló nyelvét illeti. Köszönöm.

2600:8801:3000:9C24:14D0:F984:920F:37C1 (talkcontribs)

Subject has been referenced by name in a number of prominent US and international outlets:

https://www.sciencemag.org/news/2020/06/it-s-nightmare-how-brazilian-scientists-became-ensnared-chloroquine-politics

https://www.nytimes.com/2019/11/10/us/politics/kentucky-election-disinformation-twitter.html

https://www.insider.com/qanon-oprah-winfrey-human-trafficking-arrest-conspiracy-theory-twitter-coronavirus-2020-3

https://www.politico.com/news/2020/04/07/twitter-thread-launched-trump-coronavirus-drug-170557

https://www.indiatvnews.com/news/india/covid-19-crisis-trump-says-these-two-drugs-could-be-the-biggest-game-changer-600308

https://www.foxnews.com/politics/twitter-applies-warning-label-to-trump-tweet-warning-of-mail-in-ballot-fraud-risk


Also verified by social media platforms. Requesting reinstatement of page.

Bencemac (talkcontribs)

I don't think that the subject fulfils out notability requirements. And also, the item was deleted as part of a series of promotional-only items.

2600:8801:3000:9C24:FCEA:CDF8:8D54:1D4A (talkcontribs)

I would suggest you to re-consider. He is subject of some of the largest US media outlets. Not good for you to decide as you do not live in USA, cannot keep up with reputability here. We make a case to restore the page. If not, we will also consider appealing decision to mods.