Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Toresetre!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

 • Introduction – An introduction to the project.
 • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
 • Community portal – The portal for community members.
 • User options – including the 'Babel' extension, to set your language preferences.
 • Contents – The main help page for editing and using the site.
 • Project chat – Discussions about the project.
 • Tools – A collection of user-developed tools to allow for easier completion of some tasks.

Please remember to sign your messages on talk pages by typing four tildes (~~~~); this will automatically insert your username and the date.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards! Jon Harald Søby (talk) 23:32, 15 December 2015 (UTC)

BabelEdit

Hei, kan du endre "no" til "nb" i babelboksen din? Vi prøver nemlig å utrydde "no" på Wikidata, ref. phab:T102533 :) Danmichaelo (talk) 21:05, 4 June 2016 (UTC)

Ikke noe problem, har byttet nå Toresetre (talk) 20:48, 5 June 2016 (UTC)

Navnestandard på skipEdit

Hei, jeg etterlyste det også i en diskusjon om import av skipsinfo fra Commons til Wikidata, en oversikt over hvordan man benevner skipsnavn på de ulike språk. Et eksempel her er Skibladner (Q2292207) som på engelsk, tysk og nederlandsk er benevnt som Skibladner, på svensk S/S Skibladner, på dansk DS Skibladner, på russisk som PS Skibladner. Det er vanskelig å vite hva som egentlig er korrekt her for det enkelte språk. Jeg ser at du har noe over middels bidragshistorikk når det gjelder skipsfart og ville derfor spørre deg om du har noen tips her. --Cavernia (talk) 09:23, 13 March 2018 (UTC)

Hei, jeg har også lurt på hvordan vi skal gjøre dette med navn på skip. Skibladner som du nevner er jo et godt eksempel på hvor mange varianter man kan ha av dette. Jeg har sett litt til RMS Titanic (Q25173), og lurer på om dette virker som en fornuftig. Ellers kan det være at User:Jon Harald Søby har noe erfaring på navngivning eller tips til hvordan vi skal navngi skip på WD.

For å droddle litt, er det dette som er alternativene?

 • noen alternativer for navngivelse av skip på norsk bokmål og nynorsk:
 1. Skibladner
 2. «Skibladner»
 3. DS «Skibladner»
 4. DS Skibladner

Dette forusetter at vi ikke bruker skråstrek i typebetegnelsen

 • noen alternativer for norske skip på engelsk og andre språk
 1. Skibladner
 2. "Skibladner"
 3. DS "Skibladner"
 4. DS Skibladner
 5. SS Skibladner

Toresetre (talk) 09:39, 13 March 2018 (UTC)

Formen DS «Skibladner» er godt etablert på nowiki, men det er mer usikkert hvordan det er på andre språk, særlig i forhold til hvordan man skal navngi norske skip på andre språk. --Cavernia (talk) 11:16, 13 March 2018 (UTC)
Ja, jeg er enig i at DS «Skibladner» er formen som er etablert på nowiki. Spørsmålet jeg har stilt meg er om det hadde vært bedre å bare brukt skipets navn, uten typebetegnelse og hermetegn. Så kan det være opp til infobokser å formatere navnet slik det skal presenteres. For eksempel kan Skibladner ha navnet Skibladner på Wikidata, men formateres til DS «Skibladner» i infobokser på nowiki. Det er ikke ideelt det heller, men det gjør i det minste at oppføringene er konsistente på WD, og samtidig kan den tilpasses hver språkversjon med en mal. Denne måten krever forøvrig at vi angir typebetegelse som en egen Egenskap. Toresetre (talk) 17:04, 13 March 2018 (UTC)
Tja, jeg heller egentlig mot at det norske navnet på Wikidata i størst mulig grad bør gjenspeile navnet på den norske artikkelen. Det gjør ikke noe at et skip er benevnt på 10 forskjellige måter så lenge det er korrekt syntaks på hvert språk. Dette med skipstype har blitt foreslått tidligere, og hver gang klubbet ned av brukere som dessverre ikke har skjønt forskjellen mellom skipstype og skipsklasse. Jeg er derfor pessimist i forhold til å få opprettet skipstype som en egenskap. Løsningen ved masseimport blir å legge skipstype inn i beskrivelsesfeltet i stedet, men da blir det naturlig nok for ett og ett språk. --Cavernia (talk) 18:43, 13 March 2018 (UTC)
Ja, du har vel rett i det. Jeg har ikke noen sterke følelser for dette, den ene eller andre veien. Men synes at vi kan finne et prinsipp for norske skip ihvertfall siden det stort sett er på norsk og engelsk at slik artikler blir opprettet. Et slik prinsipp kan jo da være å bruke norsk skrivemåte på norske språk, engelsk på engelsk språk, og ellers bare legge inn skipsnavnet uten skipstype tegnsetting på andre språk. Toresetre (talk) 18:58, 13 March 2018 (UTC)
@Cavernia: Denne artikkelen på ENWP kan muligens være et utgangspunkt for engelsk navnestandard på norske skip. Ser at de her bruker prefix + navn i kursiv. Toresetre (talk) 16:41, 14 February 2019 (UTC)

RegistreringslandEdit

Hei, vær obs på at det nå er opprettet en ny egenskap som heter country of registry (P8047). Denne bør benyttes i stedet for country (P17) til å angi flaggstat på skip. --Cavernia (talk) 20:50, 17 May 2020 (UTC)

Takk for tipset. Toresetre (talk) 12:57, 18 May 2020 (UTC)