About this board

talk

Previous discussion was archived at User talk:Pmt/Archive 1 on 2017-05-20.

Nyhetsbrev nr. 25 fra Wikimedia Norge

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

Jon Harald Søby (WMNO) 13:51, 22 November 2022 (UTC)

Reply to "Nyhetsbrev nr. 25 fra Wikimedia Norge"

Hvordan legge inn overskriften «Identifikatorer»?

3
Kjersti Lie (talkcontribs)

Jeg er såvidt i gang med en Wikipedia-artikkel om skuespilleren Jan Erik Berntsen, og tenkte jeg skulle legge inn lenke til Filmperson under "Eksterne lenker", MEN for å gjøre det, må han jo få registrert en SCENEWEB-ID i Wikidatainformasjonen, og jeg finner ikke ut hvordan jeg legger inn overskriften Identifikatorer. Grrr ... Hans Sceneweb-ID er 29033. Jeg har prøvd å se på andre skuespilleresn WD-elementer, men det hjalp ikke. Vil du hjelpe meg, nok en gang?

Pmt (talkcontribs)

Hei igjen Du bruker {{P10298}} se Wenche Foss {{Q|Q270441}}

Kjersti Lie (talkcontribs)

Takk. Aha! Magisk! Der kom overskriften av seg selv. Hva du kan!?!

Reply to "Hvordan legge inn overskriften «Identifikatorer»?"

Nyttig med avhandlingstittel og lenke i infoboks?

8
Kjersti Lie (talkcontribs)

Heihei,

lenge siden jeg har mast på deg nå.

Jeg skal opprette en artikkel om Ursula Gibson (Q44285979). I den engelske artikkelen ser jeg doktorgradsavhandlingen hennes er oppgitt i infoboksen både med tittel, lenke og årstall. Alle tre ting er lagt inn manuelt. Det fins ikke noen felt for noen av delene i WD. Jeg forsøkte å legge inn samme informasjon i en norsk forsker-artikkel (med infoboks forsker) – uten hell. Noe som bør med/kan legges inn? Ka du tru? Jeg informerer jo om det i artikkelteksten, men hvis det fantes en mulighet for innførsel i WD var man kanskje sikrere på å huske det?

Pmt (talkcontribs)

Hei igjen! Bare hyggelig, doktorgradsavhandlig academic thesis (P1026) skulle vel kunne dekke dette? Og det e bare å legge inn vitenskaplige artikler og doktorgradsavhandlinger. Mvh

Pmt (talkcontribs)

Sjekk Marit Otterlei f.eks

Kjersti Lie (talkcontribs)

Takk skal du ha. Jeg prøver å få det til.

Pmt (talkcontribs)

Hei! gikk det bra?

nyskerrig på om det var dette du var på jakt etter

Kjersti Lie (talkcontribs)

Jeg prøvde det NÅ – og det gikk aldeles utmerket. Det var akkurat dette jeg var på jakt etter, takk!

Pmt (talkcontribs)

Så bra da så skal Marit Otterlei slippe å få skylden for å ha utvilket relavitetsteorien! Mvh

Kjersti Lie (talkcontribs)

Haha! Jeg merket meg at det var hun som sto som ansvarlig for den, ja! :D

Reply to "Nyttig med avhandlingstittel og lenke i infoboks?"

Huff. Fletting. Hvordan var det nå igjen

11
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei, Pmt,

du har sikkert forklart meg dette tidligere, men …

Jeg opprettet en Wikipedia-artikkel (bokmål-/riksmål, du vet) om Nino Haratischwili. Melding på toppen om at Wikidata-element ikke fantes/var funnet. Jeg klikket på lenken for å opprette. Glemte i farten at denne meldingen får man, selv om elementet faktisk finnes. Kjøtta dumt!

Nuvel. Jeg begynte så smått, men tror ikke jeg lagret noe som helst (Q110813316) - og så husket jeg at hun selvsagt kunne finnes der, selv om det sto at hun ikke gjorde det. Jeg søkte på henne – Jo da. Der var hun Q1724351. Jeg la inn litt informasjon, og prøvde å legge inn informasjon om at det var en Wikipedia-oppføring på norsk. Næhæhæi, for tenk. Fikk ikke lov, fordi Q1108113316 allerede fantes. Jeg kunne slette henne derfra - eller flette de to kyrne (Q-ene). Det fikk jeg ikke til. Derfor plager jeg deg. Jeg fant ingen slette- eller flettemulighet, og ingen flettehjelp. Kan du hjelpe. Igjen? Sukk.

Pmt (talkcontribs)

Jada, går så bra så. Gi meg et kvarter så skal jeg tegne og fortelle (terger)

Kjersti Lie (talkcontribs)

hihihi. Takk! Gleder meg!

kj

Pmt (talkcontribs)

Sendte deg en mail prøv den først, før jeg prøver. (om det da ikke kommer en verdensmester og skal absolutt hjelpe

Kjersti Lie (talkcontribs)

Jeg hadde ikke skjønt hvor jeg fant flettemuligheten. Den lå (selvsagt) bak "mer". Nå fikk jeg til, trodde jeg – men SÅ SKREV JEG FEIL!!! Nå ligger den stakkels damen på Q1772435. Jeg tør ikke flette den også, for der ligger det noe annet rart. Jeg slettet henne derfra, men nå står det at Q1108113316 er en omdirigering til Q1772435. Jeg tror jeg forsto hva du skrev i mailen – i utgangspunktet, men pga mine fingerfeil, tør jeg ikke gjøre mer nå ... :-(

Pmt (talkcontribs)

Neia! Går så bra så. Ingen overivrige admins her. Tilbakestiller det som havnet på Weringhausen (Q1772435) osv ...

Pmt (talkcontribs)
Kjersti Lie (talkcontribs)

Så fint! :D

Takktakk!

God helg!

kj

Kjersti Lie (talkcontribs)

Hvordan tilbakestilte du? Det var en av tingene jeg ikke fant ut av.

kj

Pmt (talkcontribs)

Tror ikke flettingen din ble helt slik som du tenke i utgangspunktet (????) Historikken viser ikke så mye ser jeg.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Jeg vet ikke helt hva jeg gjorde i forskrekkelsen. :D

Takk for tålmodig hjelp!

Reply to "Huff. Fletting. Hvordan var det nå igjen"

Nyhetsbrev nr. 24 fra Wikimedia Norge

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

Jon Harald Søby (WMNO) 15:03, 3 February 2022 (UTC)

Reply to "Nyhetsbrev nr. 24 fra Wikimedia Norge"
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei i det nye år! Blåser du bort? Her på Risvollan i Trondheim virker Gyda noe oppskrytt, men det blåser.

Jeg har fått en forespørsel om jeg ikke kan sørge for at begge Heddaprisvinnerne kan vises i infoboksene for Aage Gaup og Berit Marit Hætta i Wikipedia (bokmål/riksmål). Begge er nevnt i Wikidata (eks.: Q5753457), men teksten om prismottager nr. to kommer ikke opp i infoboksen. Er det noe noen kan gjøre med det?

Pmt (talkcontribs)

God aften! Ikke nå lenger, det roet seg for et par timer siden, da den dreide på vest. Men for å få med "sammen med" så er det infoboksen som må endres. Enn så lenge så kan man vel skrive det manuelt. Og selvsagt Godt Nyttår

Reply to "Tekst som ikke vises i infoboksen"
Migrant (talkcontribs)

Jeg legger merke til at du til stadighet legger til nye tråder for nye eigenskaper. Det er bra det at man informerer om sånt, men det blir noe vanskelig i lete i arkivet når det er så mange like overskrifter/diskusjonsstråder. Hva med bedre spesifisering av hvilken egenskap det er i diskusjonstrådenes navn ? Med vennlig hilsen Migrant.

Reply to "Wikidata:Diskusjon-tråder"
Infrastruktur (talkcontribs)

Det ser ut til at Strinda historielag sin wiki har over 30 000 artikler nå, noe som er imponerende. Synes du de fortjener en egenskap på Wikipedia, og kan du tenke deg å håndtere egenskap-forespørselen hvis du er enig? Beklager hvis jeg høres litt ut som en lat gubbe, men jeg jobber med noe helt annet wikidata-relatert for tiden, og du har erfaring med prosedyrene på Wikidata.

Pmt (talkcontribs)

God kveld! Det synest jeg absolutt bør bli med. Jeg leser der ofte selv og kvaliteten er god. Jeg skal ta det i løpet av helgen. Mvh

Reply to "Strinda historielag"

Jeg prøvde, ihvertfall. Bok som ref.

12
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei,

jeg har lånt en bok der dødsåret for Anyentyuwe (Q50310008) er oppgitt til 1903. Tidligere oppgitt dødsår er 1904, men det har hendt før at UNESCO-opplysningene er litt upresise. Boken er skrevet av en nær venn av henne, dr. Robert Nassau, i 1911. Han skriver at årstallet også står på gravstenen hennes, men jeg har ikke funnet noe bilde der det er mulig å lese. Jeg vet du har fortalt meg tidligere hvordan jeg kan legge inn slike kilder, ihvertfall ikke-digitaliserte-avisartikler, men jeg fikk det ikke til. Jeg valgte "Nevnt i" og skrev freidig i vei: «Nassau, Robert (1911) Two women : Anyentyuwe and Ekâkise, p. 38», men feltet var og ble rosa, og jeg kunne ikke lagre/publisere det. Gidder du forklare en gang til?

På forhånd takk!

kj

Pmt (talkcontribs)

God kveld! Så bra, du er på helt rett vei. Men "pussig nok" så er det title (P1476): published name of a work, such as a newspaper article, a literary work, piece of music, a website, or a performance work som er fritekst i den forstand at du legger inn artikkeloverskrift o.l der stated in (P248): to be used in the references field to refer to the information document or database in which a claim is made; for qualifiers use P805; for the type of document in which a claim is made use P3865 er navnet på boken eks. Heimskringla (Q215806), det spesifikke nettstedet, eks. VG Nett (Q19394098), NRK Nyheter (Q11990731) osv som da har en Q-verdi som brukes der. Jeg liker bedre den danske og engelske ettiketten anført i/stated in enn den norske nevt i. Og så har du selvsagt author (P50): main creator(s) of a written work (use on works, not humans); use P2093 when Wikidata item is unknown or does not exist Robert Nassau (Q105566053) og page(s) (P304): page number of source referenced for statement. Note "column(s)" (P3903) and "folio(s)" (P7416) for other numbering systems og selvsagt besøksdato retrieved (P813): date or point in time that information was retrieved from a database or website (for use in online sources). Have fun

Kjersti Lie (talkcontribs)

Oi! Dette var heftig. Jeg må se på det i morgen, kjenner jeg. SLETT ikke sikker på at jeg forsto alt, men jeg skal prøve. Igjen.

Pmt (talkcontribs)
Pmt (talkcontribs)

@Kjersti Lie: du kan jo opprette boken Two women : Anyentyuwe and Ekâkise som eget emne den har jo 1390 treff på google. MEN er det ikke Henry Bucher som er forfatter av boken og som har 2/3 av boken der han kommenterer Nassau sitt upubliserte manuskript fra 1911.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei igjen, takk for hjelp og engasjement. Jeg har boken foran meg. Der står det, på tittelsiden: «Two women : Anyentyuwe and Ekâkise by Robert Nassau with Isabella Nassau, 1911. With commentary and expansive footnotes by Henry Bucher». Jeg ser du har lest omtale av den. Dr. Buchers kommentarer og fotnoter er virkelig «extensive», men jeg satte opp Nassau som forfatter, fordi det står på tittelsiden. Nå har jeg sjekket Worldcat.org. Der er det for sikkerhets skyld to innførsler for 2014-utgaven; én (reg. i USA) har denne informasjonen i author-feltet: «Robert Hamill Nassau; Isabella Ann Nassau; Henry Hale Bucher», den andre (Worldcat.posten registrert i Tyskland, ser det ut til), har dette author-feltet: «Henry Bucher; Isabella Ann Nassau; Robert H. Nassau». Jeg ser Amazon m.fl. har satt opp herr Bucher som forfatter. Jeg synes forfatteren, ikke han som har kommentert og satt inn (mengder med) fotnoter, skal stå som forfatter, men hvis ISBN-søk fører til Bucher, får vi vel bare gjøre det, da. Jeg skal endre i Wikipedia-artikkelen. Har jeg forstått det rett: Er det slik at det som skal skrives inn etter «nevnt i:» må være registrert som eget element, med et Q-nummer? I så fall: Kan jeg (eller andre) registrere hva som helst som et eget element i Wikidata? Uviss på hva du mener med eget «emne». Kanskje går det et q-lys opp for denne q-a, en vakker dag …

Pmt (talkcontribs)

God dag! ISBN kan du bedre enn meg, garantert. Og jeg tenker også at kommentator/forordforfatter/fotnotemaker ikke er forfatteren. Lurer på om det ikke er en p-verdi for forordforfattere også. Det stemmer som du skriver. "Nevnt i" krever et eget element (Q-verdi) Emne/element er nok det samme. Selvsagt kan du opprette "hva som helst" i Wikidata, legger du i tilegg på ISBN identifikator og kjekke referanser her og der så slipper du sletting. Eksempel Hunger (Q1062365) Det siste emnet/elementet ligger nok på rundt 109662000, og den dagen noen dumper en database med noen millioner data blir det tatt i mot uten spørsmål Mvh

Kjersti Lie (talkcontribs)

Gisp! Da har jeg opprettet et element for boken! Q109733715.

MEN det er mangelfullt. ISBN er knyttet til én bestemt utgave av en bok, så her måtte jeg skrive 2014. Nassaus manuskript fra 1911 ble, som du skrev, aldri publisert før Bucher tok saken, så hvordan får jeg informert om dét?!?

Det fantes ganske riktig et Q-nr for forordforfatter, men ettersom systemet ikke fant Henry Bucher, stappa jeg ham også inn som forfatter. Hvis ikke, måtte jeg vel ha opprettet et element for ham også – og dét ville jeg faktisk ikke. Trassig òg!

Jeg håper det ikke ble altfor galt, OG jeg håper du har noen tips om 1911-manuskriptet. Det blir jo ikke riktig å skrive at 2014-utgaven er en 2. utgave. Hm ...

Pmt (talkcontribs)

Bra dette vel. Så mye mer er vel egentlig ikke å si om denne boken. Jeg la til noen kvalifikatorer introducer (Q98196947) er det jeg som har oversatt og er ikke direkte stolt over ovesettelsen.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Takk skal du ha.

Jeg har vært inne og sett hva du har gjort. Ikke mulig å få frem at den egentlig ble skrevet/avsluttet (i håndskriftform, riktignok) i 1911?

I Worldcat står følgende, under «Responsibility»: by Robert Nassau with Isabella Nassau, 1911 ; with commentary and expansive footnotes by Henry Bucher.

men Wikidata holder seg jo ikke med kommentar-/fritekstfelt, rimeligvis. Det får være som det er, da! Min første bokelementoppretting!

Pmt (talkcontribs)

Prøvde med litt med based on (P144): the work(s) used as the basis for subject item men synst ikke det ble helt bra

Kjersti Lie (talkcontribs)

Jeg synes det var bra å få med, men ser at WD ikke vil ha «manuskript» der du har foreslått det. Så, da, så!

Reply to "Jeg prøvde, ihvertfall. Bok som ref."

Nyhetsbrev nr. 23 fra Wikimedia Norge

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

Jon Harald Søby (WMNO) 15:16, 3 November 2021 (UTC)

Reply to "Nyhetsbrev nr. 23 fra Wikimedia Norge"