About this board

talk

Previous discussion was archived at User talk:Pmt/Archive 1 on 2017-05-20.

Jeg prøvde, ihvertfall. Bok som ref.

12
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei,

jeg har lånt en bok der dødsåret for Anyentyuwe (Q50310008) er oppgitt til 1903. Tidligere oppgitt dødsår er 1904, men det har hendt før at UNESCO-opplysningene er litt upresise. Boken er skrevet av en nær venn av henne, dr. Robert Nassau, i 1911. Han skriver at årstallet også står på gravstenen hennes, men jeg har ikke funnet noe bilde der det er mulig å lese. Jeg vet du har fortalt meg tidligere hvordan jeg kan legge inn slike kilder, ihvertfall ikke-digitaliserte-avisartikler, men jeg fikk det ikke til. Jeg valgte "Nevnt i" og skrev freidig i vei: «Nassau, Robert (1911) Two women : Anyentyuwe and Ekâkise, p. 38», men feltet var og ble rosa, og jeg kunne ikke lagre/publisere det. Gidder du forklare en gang til?

På forhånd takk!

kj

Pmt (talkcontribs)

God kveld! Så bra, du er på helt rett vei. Men "pussig nok" så er det title (P1476): published name of a work, such as a newspaper article, a literary work, piece of music, a website, or a performance work som er fritekst i den forstand at du legger inn artikkeloverskrift o.l der stated in (P248): to be used in the references field to refer to the information document or database in which a claim is made; for qualifiers use P805; for the type of document in which a claim is made use P3865 er navnet på boken eks. Heimskringla (Q215806), det spesifikke nettstedet, eks. VG Nett (Q19394098), NRK Nyheter (Q11990731) osv som da har en Q-verdi som brukes der. Jeg liker bedre den danske og engelske ettiketten anført i/stated in enn den norske nevt i. Og så har du selvsagt author (P50): main creator(s) of a written work (use on works, not humans); use P2093 when Wikidata item is unknown or does not exist Robert Nassau (Q105566053) og page(s) (P304): page number of source referenced for statement. Note "column(s)" (P3903) and "folio(s)" (P7416) for other numbering systems og selvsagt besøksdato retrieved (P813): date or point in time that information was retrieved from a database or website (for use in online sources). Have fun

Kjersti Lie (talkcontribs)

Oi! Dette var heftig. Jeg må se på det i morgen, kjenner jeg. SLETT ikke sikker på at jeg forsto alt, men jeg skal prøve. Igjen.

Pmt (talkcontribs)
Pmt (talkcontribs)

@Kjersti Lie: du kan jo opprette boken Two women : Anyentyuwe and Ekâkise som eget emne den har jo 1390 treff på google. MEN er det ikke Henry Bucher som er forfatter av boken og som har 2/3 av boken der han kommenterer Nassau sitt upubliserte manuskript fra 1911.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei igjen, takk for hjelp og engasjement. Jeg har boken foran meg. Der står det, på tittelsiden: «Two women : Anyentyuwe and Ekâkise by Robert Nassau with Isabella Nassau, 1911. With commentary and expansive footnotes by Henry Bucher». Jeg ser du har lest omtale av den. Dr. Buchers kommentarer og fotnoter er virkelig «extensive», men jeg satte opp Nassau som forfatter, fordi det står på tittelsiden. Nå har jeg sjekket Worldcat.org. Der er det for sikkerhets skyld to innførsler for 2014-utgaven; én (reg. i USA) har denne informasjonen i author-feltet: «Robert Hamill Nassau; Isabella Ann Nassau; Henry Hale Bucher», den andre (Worldcat.posten registrert i Tyskland, ser det ut til), har dette author-feltet: «Henry Bucher; Isabella Ann Nassau; Robert H. Nassau». Jeg ser Amazon m.fl. har satt opp herr Bucher som forfatter. Jeg synes forfatteren, ikke han som har kommentert og satt inn (mengder med) fotnoter, skal stå som forfatter, men hvis ISBN-søk fører til Bucher, får vi vel bare gjøre det, da. Jeg skal endre i Wikipedia-artikkelen. Har jeg forstått det rett: Er det slik at det som skal skrives inn etter «nevnt i:» må være registrert som eget element, med et Q-nummer? I så fall: Kan jeg (eller andre) registrere hva som helst som et eget element i Wikidata? Uviss på hva du mener med eget «emne». Kanskje går det et q-lys opp for denne q-a, en vakker dag …

Pmt (talkcontribs)

God dag! ISBN kan du bedre enn meg, garantert. Og jeg tenker også at kommentator/forordforfatter/fotnotemaker ikke er forfatteren. Lurer på om det ikke er en p-verdi for forordforfattere også. Det stemmer som du skriver. "Nevnt i" krever et eget element (Q-verdi) Emne/element er nok det samme. Selvsagt kan du opprette "hva som helst" i Wikidata, legger du i tilegg på ISBN identifikator og kjekke referanser her og der så slipper du sletting. Eksempel Hunger (Q1062365) Det siste emnet/elementet ligger nok på rundt 109662000, og den dagen noen dumper en database med noen millioner data blir det tatt i mot uten spørsmål Mvh

Kjersti Lie (talkcontribs)

Gisp! Da har jeg opprettet et element for boken! Q109733715.

MEN det er mangelfullt. ISBN er knyttet til én bestemt utgave av en bok, så her måtte jeg skrive 2014. Nassaus manuskript fra 1911 ble, som du skrev, aldri publisert før Bucher tok saken, så hvordan får jeg informert om dét?!?

Det fantes ganske riktig et Q-nr for forordforfatter, men ettersom systemet ikke fant Henry Bucher, stappa jeg ham også inn som forfatter. Hvis ikke, måtte jeg vel ha opprettet et element for ham også – og dét ville jeg faktisk ikke. Trassig òg!

Jeg håper det ikke ble altfor galt, OG jeg håper du har noen tips om 1911-manuskriptet. Det blir jo ikke riktig å skrive at 2014-utgaven er en 2. utgave. Hm ...

Pmt (talkcontribs)

Bra dette vel. Så mye mer er vel egentlig ikke å si om denne boken. Jeg la til noen kvalifikatorer introducer (Q98196947) er det jeg som har oversatt og er ikke direkte stolt over ovesettelsen.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Takk skal du ha.

Jeg har vært inne og sett hva du har gjort. Ikke mulig å få frem at den egentlig ble skrevet/avsluttet (i håndskriftform, riktignok) i 1911?

I Worldcat står følgende, under «Responsibility»: by Robert Nassau with Isabella Nassau, 1911 ; with commentary and expansive footnotes by Henry Bucher.

men Wikidata holder seg jo ikke med kommentar-/fritekstfelt, rimeligvis. Det får være som det er, da! Min første bokelementoppretting!

Pmt (talkcontribs)

Prøvde med litt med based on (P144): the work(s) used as the basis for subject item men synst ikke det ble helt bra

Kjersti Lie (talkcontribs)

Jeg synes det var bra å få med, men ser at WD ikke vil ha «manuskript» der du har foreslått det. Så, da, så!

Reply to "Jeg prøvde, ihvertfall. Bok som ref."

Nyhetsbrev nr. 23 fra Wikimedia Norge

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

Jon Harald Søby (WMNO) 15:16, 3 November 2021 (UTC)

Reply to "Nyhetsbrev nr. 23 fra Wikimedia Norge"
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei, som du har sett ble det en viss aktivitet på Torget knyttet til letters patent/tildelingsbrev! Jeg har trukket meg litt tilbake. MEN jeg har (selvsagt) et nytt spørsmål. I WD finnes dette elementet: Q5658705, som omtales som pekerside på allverdens språk, MEN når jeg klikker på de ulike WP-lenkene til ordet på svensk, italiensk, engelsk ..., kommer jeg ikke til pekersider, men tvert imot direkte til en artikkel med samme tittel som WD-elementet/etiketten. Jeg er i ferd med å kladde en artikkel om den engelske formen for harlekinade, og artikkelen kommer til å hete Harlequinade, ettersom det dreier seg om en helt spesiell engelsk form for harlekinade. Er det riktig slik det er gjort for de andre språkene på Q5658705, at det står «Wikimedia pekerside» som beskrivelse, når man faktisk kommer direkte til én artikkel?

Pmt (talkcontribs)

God formiddag! Du har rett og Q5658705 er feil. så det er bare å endre til instance of (P31) lik Q40831 eller OBS søk på komedie i wikidata oppe til høyre og så finn noe mere spesifikt. (men en mere spesifikk ''forekomst'' av kan du ta etterpå). Resten i elementet er det bare å la stå. Mvh

Kjersti Lie (talkcontribs)

takket nettopp, men legger til: WD interesserer meg dessverre ikke nok til at jeg kommer til å sette meg grundig inn i det, men jeg vil gjerne unngå å gjøre store feil. Flott at du synes det er interessant og svarer & hjelper!

Kjersti Lie (talkcontribs)

Nå pustet jeg dypt inn og skulle prøve å gjøre det du skrev ovenfor – og VIPS! hadde Jon Harald allerede fikset det! Jaja, jeg lærte det kanskje ikke da, men det er greit at det er ordnet! :D Jeg får vel en mulighet senere.

Pmt (talkcontribs)

Så bra. Veldig dumt at du ikke fikk lov å prøve selv. Men selvsagt @Jon Harald Søby: er jo en veldig ivrig bidragsyter på slikt, så vi får bare takke og bukke, igjen.

Reply to "Pekerside? Er dette riktig"

Struktur, struktur, hvorfor finnes struktur? :-)

2
Infrastruktur (talkcontribs)

Jeg har etter en viss egeninnsats nå fått en brukbar forståelse for hvordan det tekniske aspektet ved Wikibase fungerer. Men jeg sliter fortsatt med å danne meg et godt bilde av hvordan data organiseres i klasser og instanser her på Wikidata. Setter pris på om du kan peke meg i retning av dokumentasjon jeg bør lese, eller annen veiledning på området også. På forhånd takk.

Pmt (talkcontribs)

Hei! Det er nok som du skriver klasser og forekomster som er hovedsaken. Jeg har ikke noe god henvisning til noen spesielle hjelpesider på dette. Jeg har vel bare startet i en ende, prøvde å følge og sammenligne med lignende tilfeller. Og har lært mye via prøving og feiling. Og så blir man fort rettet på og korrigert dersom men gjør en feil redigering.

Reply to "Struktur, struktur, hvorfor finnes struktur? :-)"
Kjersti Lie (talkcontribs)

... men den dukket opp to ganger i infoboksen?! Jeg la inn akademisk grad for Annemie Wyckmans i WD (ph.d.), og sjekket deretter Wikipedia-artikkelen. Der sto det nå plutselig to ganger i infoboksen (infoboks forsker), én gang med stor forbokstav, en gang med liten. På hver sin linje, hver gang med fortekst "Akademisk grad". Jeg trodde jeg hadde oversett at det allerede sto i WD-elementet da jeg var inne og la det til; gikk tilbake og slettet min innførsel, men det var jo ingen annen der? Nå var all informasjon om akademisk grad også borte fra infoboksen i Wikipedia. Som så ofte før: Æ skjønn itj nå! Gjør du? Det gjør du selvsagt, men kan du forklare meg?

Pmt (talkcontribs)

God morgen:) Det er en feil i malen:Infoboks forsker. Så dette skjer på Wikipedia på norsk og ikke på Wikidata.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Takk! Skal jeg f.eks. varsle Jon Harald Søby?

Kjersti Lie (talkcontribs)

Aha! DU fikset!? Takk!

Pmt (talkcontribs)

Hei! Nei, jeg bare satte inn ph.d på wikidata "for å teste" gjorde igenting med infoboksen på Wikipedia. Men funker nå (?) med infoboks forker

Reply to "la inn informasjon én gang ..."
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei, Pmt.

Jeg har, etter megen grubling, bestemt meg for å opprette en artikkel om bolster i no:

Første problem oppsto da jeg skulle legge inn et element i Wikidata. Må jeg lage en pekerside? Det kan selvsagt dukke opp artikler om noen med etternavnet Bolster i no: også. Forøvrig er svensk og engelsk "bolster" noe annet enn det norske. Svensk og engelsk bolster er det samme som norsk "pølle". Språkutvikling, du vet …

Kan du – nok en gang – hjelpe meg? Kjersti

Pmt (talkcontribs)

@Kjersti Lie God ettermiddag! Dersom du mener bolster er noe unikt norsk, så oppretter du bare wikidataelementet "bolster" og lager en etikett (ikke en hel forklaring). Mvh

Pmt (talkcontribs)

...uavhengig om det eksisterer andre emner på wikidata med samme navn dvs "bolster" . Det er Q-nummeret som er styrende og ikke navnet som sådan.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Sukk. Det ser ut som de som har opprettet artiklene på engelsk og svensk har valgt én av flere betydninger. Jaja. Jeg kan ihvertfall ikke lenke til pølle-betydningen deres!

Pmt (talkcontribs)

Bare behold det som eget element så får det svenske og engelske leve sitt eget liv inntil noen finner ut at din bolstermadrass er noe annet også

Reply to "Bolster"
Vasmar1 (talkcontribs)

Hei @Pmt. Vet du hvorfor det er slik at Commons-kategori (P373) legger igjen varsel om at det bare kan benyttes en kategori fra Commons i den? Se for eksempel Q83647273. Jeg skjønner prinsippet, men i skipsartikler blant annet er det greit å ha to slike oppføringer. En kategori for selve skipet, og en kategori for IMO nummeret, altså selve skroget (dermed sagt alle navn skipet har hatt/hele skipets levetid). Er det mulig å gjøre om på dette? Altså at man slipper dette unødvendige varselet for akkurat P373? Med vennlig hilsen @Vasmar1

Pmt (talkcontribs)

Hei @Vasmar1 Helt enig med deg. Legg merke til at det står "bør ha" så legg trygt inn IMO. Men varslet kommer jo likevel. Kan få sett mere på det i morgen. I dag og kveld skal jeg ombord på ISLAN FRONTIER ;) Mvh

Vasmar1 (talkcontribs)

Den er grei. Takk for kjapt svar. Kos deg på Frontier! Ser ut som det mangler på Commons, hint hint. Med vennlig hilsen @Vasmar1

Reply to "P373 - Enkeltverdibegrensning"

Nyhetsbrev nr. 22 fra Wikimedia Norge

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

Jon Harald Søby (WMNO) 10:50, 13 August 2021 (UTC)

Reply to "Nyhetsbrev nr. 22 fra Wikimedia Norge"

Nyhetsbrev nr. 22 fra Wikimedia Norge

1
MediaWiki message delivery (talkcontribs)

Jon Harald Søby (WMNO) 13:59, 12 August 2021 (UTC)

Reply to "Nyhetsbrev nr. 22 fra Wikimedia Norge"

unødig mange innførsler for NTNU-ansettelser

6
Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei, jeg håper sommeren din var og er akkurat som du håpet! Jeg sitter her dobbeltvaksinert og ser ut på enda en fin dag i stiftstaden! Nå er snart ukas NTNU-dag over, og jeg skal ut og ligge på kne i nærmeste bed og rydde, luke mmm.

Til saken: Kan du hjelpe meg med å rydde i antall NTNU-datoer for Annette Lykknes? Q91259802

Jeg prøvde meg friskt med å legge inn 2018, men det ble (selvsagt) bare tull. Jeg lover å se og prøve å lære, hvis du kan fikse saken!

Hun har hatt ulike engasjementer og stillinger ved NTNU, ansatt som førsteamanuensis 2007–2018 (to ulike institutter), og så: professor i 2018. Det er da vel ikke vanlig å sette inn alle stillingene. Dette så rotete ut, selv uten min 2018-innførsel ...

Pmt (talkcontribs)

God aften! Da ser det til at ting har begynt å funke igjen . Jeg har lagt inn det som falt ut. Den politiske biten regner jeg med du vil ta selv. Mvh

Kjersti Lie (talkcontribs)

Hei, jeg synes ikke det ser ut som det fungerer. I infoboksen står det nå NTNU, NTNU, NTNU som arbeidsgiver (institusjoner). Det ser litt hysterisk ut. Det er da ikke sånn man vanligvis gjør det? Jeg har skrevet om flere som har hatt ulike stillinger ved NTNU, arbeidsplassen står bare oppført én gang i infoboksen.

Ang. «den politiske biten», antar jeg du tenker på at hun var vara til Stortinget? Jeg kan prøve å få lagt inn det, men NTNU-"biten" håper jeg du hjelper med.

Pmt (talkcontribs)

Jeg kommer meg i alle fall inn og fikk editere, det gjorde jeg jo ikke før i dag. Så det er jo positivt :) Så spørs det da, er hun ansatt ved {{

Q|Q31079474}} medNTNU som arbeidsgiver. Men ok, jeg kan gjøre det på en litt annen måte.

Kjersti Lie (talkcontribs)

Tusen takk. Beklager at det er så mye styr med meg, men jeg prøver ihvertfall å opprette Wikidata-element for dem/det jeg skriver om. Jeg satser på at det ihvertfall gir en liten stjerne i margen, selv om jeg gjør feil!

Pmt (talkcontribs)

Går så bra så. At wikidata elementet kommer med er det vikitigste.. flere opplysninger vil jo komme til etterhvert og korrigeringer foretaes. Ikke verre enn det :)

Mvh

Reply to "unødig mange innførsler for NTNU-ansettelser"