Википодатоци:Википроект „Астрономија“

This page is a translated version of the page Wikidata:WikiProject Astronomy and the translation is 100% complete.

Home

 

Properties

 

Ontology

 

References

 

Tools

 
Wikidata WikiProject Astronomy.svg
Добре дојдовте на википроектот „Астрономија“!
Astro constel task force.svg

Известувања

  • Расправајте за податочниот модел за астрономски објекти овде.

Цели

  • Определување на својствата за предметите поврзани со астрономијата и правилата за нивна употреба (определници, податочни типови, ...)
  • Определување на правилата за наводи, особено за чинослед на наводите, со цел да се осигура висок квалитет на астрономските податоци
  • Организирање на примената на податоците меѓу учесниците (удел од изворите,...)
  • Надгледување на примената на податоците со помош на ботови (статистика, пронаоѓање податоци без наводи и тн.)
  • Поврзување на заедницата на Википодатоците со корисниците на астрономски податоци на разните википедии и надворешни лица/организации

Учесници

The participants listed below can be notified using the following template in discussions:

{{Ping project|Astronomy}}

Поврзано