Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Csurla!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

  • Introduction – An introduction to the project.
  • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
  • Community portal – The portal for community members.
  • User options – including the 'Babel' extension, to set your language preferences.
  • Contents – The main help page for editing and using the site.
  • Project chat – Discussions about the project.
  • Tools – A collection of user-developed tools to allow for easier completion of some tasks.

Please remember to sign your messages on talk pages by typing four tildes (~~~~); this will automatically insert your username and the date.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards!

Tiptoety talk 20:33, 28 January 2013 (UTC)

User pagesEdit

You cannot create items to link between userpages: see this; however, I have archived the item's raw content before deletion. --Ricordisamoa 01:04, 17 March 2013 (UTC)

Merging itemsEdit

Hallo Csurla,

If you were not already using it, you may want to check out the merge.js gadget for merging items. It has an option "Request deletion for extra items on RfD" to automatically nominate the page you are merging from for deletion. This way of nominating also makes it easier for the admins to process such requests. For support and other options you can check the help page about merging.

With regards, - cycŋ - (talkcontribslogs) 08:22, 5 December 2014 (UTC)

RequestEdit

Hello.

Can you create in Hungarian Wikipedia an article about the Turkish actor en:Haluk Bilginer, just like the article hu:Ayşen Gruda which you uploaded?

Thank you.

Sondrion (talk) 13:06, 21 February 2019 (UTC)

CategoryEdit

Hi,

Could you translate and add en:Category:People by city in Azerbaijan in Hungarian Wikipedia?

Kindest regards, A2D2 (talk) 12:21, 16 April 2019 (UTC)

@A2D2: You're welcome, Csurla (talk) 18:21, 16 April 2019 (UTC)

Thank you very much for adding the label in Hungarian. Can you also create this category inside Hungarian Wikipedia? Kindest regards, A2D2 (talk) 19:39, 16 April 2019 (UTC)
Can you create the supplementary en:Category:Military history of Azerbaijan in Hungarian Wikipedia just like hu:Kategória:Magyar hadtörténet? hu:Kategória:Azerbajdzsán háborúi should be categorized with that category. Kindest regards, A2D2 (talk) 14:19, 28 April 2019 (UTC)

A nagyságrend a lényegEdit

Én is ezt mondom, a nagyságrend a lényeg – mégpedig a hibahatáré, hiszen ez határozza meg, hogy milyen pontosan 3 km a Thököly út. Amit beírtál, a szerint a Thököly út hossza 2999 m és 3001 m között van. Ez marhaság – attól függ, hogy hogyan számoljuk, a Baross téri végén például a Thököly út 2. és a Rottenbiller utca sarka között az OpenStreetMap GraphHopper útvonaltervezője szerint több mint 200 méter távolság van, ez az általad megadott hibánál pont két nagyságrenddel nagyobb. A 3±0,5 km már hihető hibahatárnak tűnne, az nagyságrendileg azonos az OSM-en mért hibával, de a 3±0,001 km… – Tacsipacsi (talk) 21:31, 27 September 2019 (UTC)

@Tacsipacsi: Bocs, de nem értem, hogy jön ide a Rottenbiller utca. A Thököly út a 2. számtól a Bosnyák térig 3 km. Ehhez tőlem olyan hibahatárt adsz amit gondolsz. Én csak azt használtam, amit más ugyan ilyen szócikknél mások. - Csurla (talk) 10:59, 28 September 2019 (UTC)

@Tacsipacsi: Látom a visszavonás jobban megy mint a kommunikáció. Remélem hamarosan megadod a kívánt adatot, ha már ilyen nagy szakértője vagy a témánanak, akkor elvárható, hogy segíts a megoldásban. - Csurla (talk) 11:34, 28 September 2019 (UTC)

Mivel láthatóan kísérletet sem tettél a probléma megértésére, megoldottam úgy, ahogy szerintem a legjobb. És igen, a visszavonás után 4±1 másodperccel már be is írtam a helyes adatot; ha a laptörténetet is megnézted volna, nem csak azt az egy visszavonást, akkor nyilván feltűnt volna, mire szűk öt perccel később elküldted a fenti üzenetet. – Tacsipacsi (talk) 11:50, 28 September 2019 (UTC)

@Tacsipacsi: Mondd, nem lett volna egyszerűbb egyből javítani a visszavonás és újra visszaírás helyett? Mindenesetre barátságosabb lett volna. Azt, hogy én mit tettem azt nem tudhatod. Egyébként megértettem és ezt jeleztem is neked. Én úgy látom, hogy neked ego problémád van. Ez meg nem az én dolgom. - Csurla (talk) 11:56, 28 September 2019 (UTC)