Wikidata:Saturació

This page is a translated version of the page Wikidata:Flooders and the translation is 94% complete.

Quan utilitzar l'indicador de saturació

En realitzar canvis repetitius, cal que els usuaris utilitzin l'indicador de saturació per evitar bandejar altres edicions i accions del llistat de canvis recents (CR). Aquestes accions mai no han de ser controvertides, ja que la utilització de l'indicador de saturació redueix el nivell de supervisió que poden rebre. Exemples d'ús acceptable serien l'esborrament d'un gran nombre de pàgines segons les normes i directrius de Wikidata, desfer un gran nombre d'edicions no constructives, o el bloqueig de molts servidors intermediaris oberts. Un ús no acceptable seria, per exemple, l'intent d'evitar la supervisió legítima de qualsevol acció controvertida, independentment de si és una tasca d'administrador o no.

Els usuaris poden trobar convenient utilitzar l'indicador de saturació en realitzar accions de registre per a un gran nombre de noms d'usuari que siguin ofensius o difamatoris (per exemple, buròcrates reanomenant comptes, administradors realitzant bloqueigs local, etc,).

Afegir i treure l'indicador de saturació

L'indicador de saturació es posa i es retira mitjançant Special:UserRights. Els administradors poden afegir l'indicador al seu propi compte; els altres usuaris ho poden demanar a un buròcrata al Wikidata:tauler dels buròcrates.

Aquells usuaris a qui se'ls hagi concedit l'indicador de saturació el poden retirar ells mateixos després d'haver finalitzat la tasca repetitiva. En alguns casos, un buròcrata pot retirar l'indicador de saturació per forçar que les edicions de l'usuari que l'utilitza apareguin als CR. Això cal fer-ho en els casos en què l'usuari hagi oblidat retirar-lo, o quan, per defecte, calgui que els canvis apareguin als CR.

Possibilitat d'abús?

Un problema amb la proposta, tal com està, és que hi ha possibilitat d'abús per part d'usuaris malintencionats; si un d'ells està fent edicions o accions controvertides, pot activar l'indicador de saturació per evitar ser vist o supervisat des dels Canvis recents, que és la font primària on les noves edicions es visualitzen i supervisen.

Les autorizacions per a l'indicador de saturació queden registrades, i apareixen als canvis recents. Cal sancionar els usuaris que abusin de l'indicador de saturació.

Indicador de saturació o indicador de bot?

La finalitat d'això és reemplaçar les sol·licituds d'indicadors de bot temporals dels buròcrates. Els usuaris que altrament sol·licitarien un indicador de bot temporal poden simplement assignar-se l'indicador mitjançant els drets de saturació o demanar-lo als buròcrates.

Els casos en què s'ha de concedir un indicador de bot permanent segueixen sent els mateixos; l'usuari ha de crear un compte secundari i sol·licitar un indicador de bot de la manera habitual. Solament els indicadors de bot temporals queden reemplaçats amb aquest indicador de saturació.

Vegeu també