Wikidata:Floodere

This page is a translated version of the page Wikidata:Flooders and the translation is 94% complete.

Når skal flood-flagget brukes?

Brukere bør bruke flood-flagget for å unngå at andre redigeringer og handlinger blir skjøvet ut av Siste endringer. Slike handlinger må aldri være kontroversielle, siden bruken av flood-flagget reduserer mengden tilsyn de kan få. Misbruk av flood-flagget behandles på samme måte som misbruk av andre administratorverktøy. Eksempler på akseptabel bruk kan være sletting av en rekke sider opprettet av spamboter, sletting av mange sider etter at konsensus har blitt oppnådd på slettesiden, eller blokkering av mange åpne proxier. Uakseptabel bruk inkluderer forsøk på å omgå legitimt tilsyn av enhver kontroversiell handling, uavhengig av hvorvidt det er en administratoroppgave eller ikke.

Brukere kan også ta i bruk flood-flagget når det er behov for å utføre logg-handlinger på store mengder brukernavn som er støtende eller injurierende (f.eks. byråkrater som omdøper kontoer, administratorer som utfører lokale blokkeringer og så videre).

Legge til og fjerne flood-flagget

Flood-flagget settes og fjernes ved bruk av Special:UserRights. Administratorer kan sette flagget på sin egen konto; andre brukere kan be om det fra en byråkratWikidata:Bureaucrats' noticeboard.

Enhver bruker som har fått flood-flagget kan selv fjerne det etter å ha fullført den repetitive oppgaven. En byråkrat kan også fjerne flagget, hvis brukeren selv har glemt å fjerne det, eller hvis redigeringene bør vises i Siste endringer.

Rom for misbruk?

Et problem med forlaget slik det står, er at det gir rom for misbruk; hvis noen gjør omstridte endringer eller handlinger, kan vedkommende være i stand til å bruke flood-flagget for å skjule endringene fra siste endringer, som er den viktigste kilden for overvåking av redigering.

Tildeling av flood-flagget logges, og vises i siste endringer. Brukere som misbruker flagget bør bli sanksjonert.

Flood-flagg eller bot-flagg?

Dette er ment som en erstatning for å be om midlertidige bot-flagg fra byråkrater. Brukere som ellers ville bedt om et midlertidig bot-flagg, kan i stedet flagge seg selv ved bruk av flood-rettigheten eller be om den fra en byråkrat.

Tilfeller der et permanent bot-flagg bør gis forblir den samme – at brukeren bør lage en sekundær konto og be om et bot-flagg som normalt. Bare midlertidige bot-flagg erstattes med dette flood-flagget.

Se også