Wikidata:Arbejdsgruppen for flertydige sider/retningslinjer

This page is a translated version of the page Wikidata:WikiProject Disambiguation pages/guidelines and the translation is 77% complete.
Outdated translations are marked like this.

Links

Rene flertydige sider skal kun indeholde sproglinks i de tilfælde, hvor der også eksisterer et problem med flertydighed på målsproget: det betyder, at siderne kun skal referere til en anden flertydig side, og ikke til en af flere betydninger på listen.

Elementet skal kun indeholde links til flertydige sider på Wikipedia med præcis samme stavemåde (undtagen efterstavelsen, som identificerer siden som en flertydig side, f.eks. (flertydig)) kun med følgende undtagelser:

  1. Særlige tegn kan tilføjes/fjernes (f.eks. cirkumfleks, accent grave ...)
  2. Transkriptioner (til at angive den samme udtale med en anden skrift)

I det tilfælde at mere end én side på sproget opfylder kriterierne, har siden uden undtagelser højere prioritet end enhver anden side med undtagelser, og en side med en undtagelse længere oppe på listen har højere prioritet end en enhver anden side med undtagelse længere nede på listen.

Egenskaber

Alle elementer for flertydige sider skal have udsagnet 'instance of (P31) Wikimedia disambiguation page (Q4167410)'.

Etiket

Etiketten skal være fuldstændig den samme som Wikipedia-siden, men en eventuel efterstavelse, som angiver, at siden er en flertydig side, skal fjernes.

Beskrivelse

Alle flertydige sider har en sprogafhængig beskrivelsestekst, på engelsk er denne tekst Wikipedia disambiguation page og på dansk Wikipedia-flertydigside. Det er vigtigt, at det i beskrivelsen bemærkes, at denne Wikidata-side refererer til en Wikipedia-side og ikke til nogen anden entitet. For andre sprog end engelsk kan en liste over tekst findes her.

Særlige tilfælde

Sider om efternavne

Mange Wikipedia-versioner har sider, som er lister over personer med samme efternavn. Nogle gange har disse sider også en diskussion af oprindelsen til og brugen af efternavnet, hvilket gør dem til mere generelle flertydigsider. Så længe disse sider indeholder skabelonen, som nævnes på siden MediaWiki:Disambiguationspage på den tilsvarende WIkipedia-version, kan de linkes til andre flertydige sider. Nogle gange burde disse sider nok gøres til flertydige sider eller sider med efternavne burde gøres til flertydige sider. Hvis du mener, at etiketten/skabelonen/kategorien på Wikipedia-siden ikke er korrekt, kan du anføre dette på Wikipedia-diskussionssiden og diskutere det der eller spørge om hjælp, hvis der er et igangværende Wikipedia-projekt ( se liste).