Wikidata:Tilbagerullere

This page is a translated version of the page Wikidata:Rollbackers and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.

På Wikidata er tilbagerullere de brugere, der har den tekniske rettighed til at tilbagerulle redigeringer med et enkelt klik. (Funktionaliteten "fjern redigering", som alle ikke-blokerede brugere har adgang til, kræver at redigeringen bekræftes). Med ét klik kan de fjerne alle redigeringerne, som er foretaget af den seneste bruger, der har redigeret et emne eller en side. Tilbagerullere kan ikke kun tilbagerulle en del af en serie af redigeringer – for at gøre det, skal de bruge knappen "gendan". (Eller, når man ikke befinder sig i hovednavnerummet eller egenskabsnavnerummet, skal man klikke på "rediger" på en gammel version af siden, og dernæst trykke "gem".)

The difference between "restore" and "undo" is: restore undoes all edits back up to the selected edits, and undo undoes a selected edit. However, undo is more versatile than allowing only undoing a single edit — if initiated from the diff view, it will try to undo the changes made by whatever edits were selected; if clicking on the undo link in a page history, it’ll try to undo that single edit. It can be used to revert a single edit or multiple edits in a row (even if they were made by different users); it can revert the latest edit(s) or even older one(s) without reverting the latest edit.

Tilbagerulning bør kun anvendes til at tilbageføre hærværk og testredigeringer. Hvis redigeringen var en test, bør man ideelt set efterlade en venlig besked på brugerens diskussionsside, der fører videre til sandkassen. (I nogle tilfælde er det stadig at foretrække at anvende "gendan" og en redigeringsopsummering, når testredigeringer tilbageføres). Tilbagerulning kan ikke anvendes sammen med en redigeringsopsummering med mindre man tilføjer et script i sin common.js, som gør dette muligt, så med mindre et sådant script er tilstede, skal tilbagerulning ikke anvendes til at gendanne bidrag, der ikke var testredigeringer, og som blev foretaget i god tro. Husk, at tilbagerulninger markerer dine tilbageføringer som "mindre ændringer".

Anmodning om tilbagerulningsrettigheder

Der kan ansøges om tilbagerulningsrettigheder på Wikidata:Anmodninger om tilladelser: Anmodninger om tilbageruller-flag. Brugere kan nominere sig selv eller nominere hinanden, men brugere skal ikke tildeles tilbagerulningsrettigheden, hvis de ikke ønsker den, og nomineringer, hvor det ikke er den nominerede selv, som har foretaget nomineringen, bør sættes på hold indtil den nominerede accepterer nomineringen.

Administratorer kan tilføje tilbageruller-flaget til de brugerkonti, som:

  • generelt er tiltroede medlemmer af Wikidata, helst med en vis indsats mod hærværk, eller
  • har udvist stor indsats med hærværksbekæmpelse på andre projekter, og som har vist, at de har en passende forståelse af, hvordan Wikidata fungerer.

Administratorer, globale tilbagerullere og stewarder har automatisk adgang til tilbagerulningsfunktionen, så de behøves ikke at blive tildelt det lokale tilbageruller-flag.

Liste

En liste over brugere med flaget tilbageruller findes på Special:ListUsers/rollbacker.