Wikidata:Palauttajat

This page is a translated version of the page Wikidata:Rollbackers and the translation is 58% complete.
Outdated translations are marked like this.

On Wikidata, rollbackers are users who have the technical ability to undo edits with a single click (the "undo" feature, which all non-blocked users have access to, requires confirming the edit). With one click, they can undo all the edits made by the most recent editor of any item or page. Rollbackers cannot only undo part of a series of edits – to do that, they must use the "restore" button. (Or, outside of the main, Property, Lexeme, and EntitySchema namespaces, one should click "edit" on the old revision of the page, and press "save".)

The difference between "restore" and "undo" is: restore undoes all edits back up to the selected edits, and undo undoes a selected edit. However, undo is more versatile than allowing only undoing a single edit — if initiated from the diff view, it will try to undo the changes made by whatever edits were selected; if clicking on the undo link in a page history, it’ll try to undo that single edit. It can be used to revert a single edit or multiple edits in a row (even if they were made by different users); it can revert the latest edit(s) or even older one(s) without reverting the latest edit.

Palautus-työkalua pitäisi käyttää vain vandalismin tai testimuokkausten kumoamiseen. Jos muokkaus oli testi, sinun kannattaisi jättää ystävällinen viesti käyttäjän keskustelusivulle ja ohjata hänet Wikidatan hiekkalaatikkoon. (Joissakin tapauksissa voi olla parempi käyttää "kumoa"-toimintoa ja kirjoittaa oma yhteenveto, kun kumoat testimuokkauksia.) Palautus-työkalun kanssa ei voi kirjoittaa omaa yhteenvetoa, paitsi jos käytät sen mahdollistavaa skriptiä sivullasi common.js. Työkalua ei siis pitäisi käyttää kumoamaan hyväntahtoisia muokkauksia, jotka eivät ole testimuokkauksia. Muista, että palautus-työkalu merkitsee muokkauksesi "pieniksi".

Pyydä palauttajan oikeuksia

Palauttajan oikeuksia voi pyytää sivulla Wikidata:Requests for permissions: Pyynnöt palauttajan oikeuksille. Käyttäjät voivat ehdottaa itseään tai toisia käyttäjiä. Palauttajan oikeuksia ei kuitenkaan pitäisi antaa käyttäjälle, joka ei niitä halua, joten toista käyttäjää ehdotettaessa pitäisi odottaa, kunnes ehdotettu käyttäjä hyväksyy ehdotuksen.

Ylläpitäjät voivat antaa palauttajan oikeudet sellaisille käyttäjille, jotka:

  • ovat yleisesti luotettuja jäseniä yhteisössä, ja joilla mieluiten on ainakin jonkin verran kokemusta vandalismin torjunnasta tai
  • joilla on paljon kokemusta vandalismin torjunnasta muissa projekteissa, ja jotka ovat osoittaneet riitävää ymmärrystä Wikidatan toiminnasta.

Ylläpitäjillä, järjestelmänlaajuisilla ylläpitäjillä ja ylivalvojilla on automaattisesti käytössä palautus-työkalu, joten heille ei tarvitse antaa palauttajan oikeuksia paikallisesti.

List

Luettelo palauttajista on sivulla Special:ListUsers/rollbacker.